Prajitura cu visine

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Apr 2014 | 11079 vizualizari

 

Din cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut mascarponele ca peste vreo 5 zile cica expira....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • Krant
  • 200 g nuci
  • 7 linguri zahar
  • Piure de visine
  • 630 g visine d ela congelator
  • 200 g zahar farin
  • 10 g gelatina
  • Crema
  • 400 ml frisca vegetala
  • 150 g smantana 40% grasime
  • 250 g mascarpone
  • 10 g gelatina
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Blat:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul ,se adauga faina si cacaoa.La final se incorporeaza albusurile,cu miscari lente de jos in sus.Tapetam o tava cu hartie de copt,tava cu dimensiuni de 23/33 aproximativ,turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Krant:

Ardem zaharul,adaugam nuca si amestecam bine sa se prinda zaharul de toata nuca.Se intinde pe un fund uns cu ulei si se lasa la racit.Cand s-a racit o punem in robot si o macinam,nu foarte marunt,potrivit.

Piureu de visine:

Visinele scoase din congelator le punem in blender cu zaharul farin si le mixam bine.Apoi transferam intr-o cratita,punem pe foc si lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase.Separat hidratam gelatina cu apa rece.Cand a scazut suficient,nici foarte gros ,dar nici prea lichid,lasam la racit cca 15 min,apoi adaugam gelatina si omogenizam.

Crema:

Batem frisca vegetala amestecata cu smantana pana se intareste,adaugam branza mascarpone,la final adaugam krantul maruntit.

Asamblare:

Tava in care am copt blatul o imbracam cu folie alimentara,asezam blatul,turnam piureul,oprim 3-4 linguri din el.Peste piureu punem crema,deasupra restul de piureu si cu un bat de frigaruie trasam linii in diferite directii.Se lasa la rece cat mai mult posibil......

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine