Prajitura cu visine

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Apr 2014 | 6010 vizualizari

 

Din cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut mascarponele ca peste vreo 5 zile cica expira....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • Krant
  • 200 g nuci
  • 7 linguri zahar
  • Piure de visine
  • 630 g visine d ela congelator
  • 200 g zahar farin
  • 10 g gelatina
  • Crema
  • 400 ml frisca vegetala
  • 150 g smantana 40% grasime
  • 250 g mascarpone
  • 10 g gelatina
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Blat:


Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul ,se adauga faina si cacaoa.La final se incorporeaza albusurile,cu miscari lente de jos in sus.Tapetam o tava cu hartie de copt,tava cu dimensiuni de 23/33 aproximativ,turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.


Krant:


Ardem zaharul,adaugam nuca si amestecam bine sa se prinda zaharul de toata nuca.Se intinde pe un fund uns cu ulei si se lasa la racit.Cand s-a racit o punem in robot si o macinam,nu foarte marunt,potrivit.


Piureu de visine:


Visinele scoase din congelator le punem in blender cu zaharul farin si le mixam bine.Apoi transferam intr-o cratita,punem pe foc si lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase.Separat hidratam gelatina cu apa rece.Cand a scazut suficient,nici foarte gros ,dar nici prea lichid,lasam la racit cca 15 min,apoi adaugam gelatina si omogenizam.


Crema:


Batem frisca vegetala amestecata cu smantana pana se intareste,adaugam branza mascarpone,la final adaugam krantul maruntit.


Asamblare:


Tava in care am copt blatul o imbracam cu folie alimentara,asezam blatul,turnam piureul,oprim 3-4 linguri din el.Peste piureu punem crema,deasupra restul de piureu si cu un bat de frigaruie trasam linii in diferite directii.Se lasa la rece cat mai mult posibil......



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Panacris 1

25.04.2014, 13:27

Delicioasă!

Lia_ 1

25.04.2014, 19:35

si la asta am inghitit in sec. am o gramada de lucru si nu ma mai dau dusa cate ati mai postat

reisnaor_2006 1

15.12.2014, 21:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de vita Loc Lac- Cambodgia

ieri la 21:14

Turta dulce

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu visine