Saseasca cu branza dulce

de CarmenBlue in Prajituri, 13 Feb 2014 | 3437 vizualizari

 

Sunt o mare amatoare de preparate cu branza. Orice fel de branza. Asa ca aceasta reteta mi-a atras atentia. Multumesc laura_n. Tu ai fost sursa mea de inspiratie.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 gr gris
  • 50 unt
  • 500 gr branza de vaci (galetusa Pilos de la Lidl)
  • 4 oua
  • 50 g faiana
  • coaja de lamaie
  • 200 g zahar
  • 100 g smantana
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saseasca cu branza dulce:

Se pune la fiert laptele. Adaugam grisul si amestecam astfel bine, bine cu un tel ca sa nu se formeze gogoloase (sau dodoloti, cum le zice mama mea :D) . Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. La urma, se adauga 6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilinat. Se amesteca bine si se da deoparte.

Branza de vaci se amesteca intr-un castron cu restul de zahar, cu un plic de zahar vanilat si cu ouale. Se amesteca bine, apoi se adauga smantana, untul topit si racit si apoi faina. Se omogenizeaza totul si la sfarsit se adauga si coaja rasa de la o lamaie (spalata bine, bine inainte de aceasta operatie).

Intr-un vas termorezistent, uns cu unt, se intinde compozitia de gris si se niveleaza. Apoi se adauga compozitia de branza si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace cam 34-40 de min. la foc mediu. Se opreste focul si se mai lasa 15 minute in cuptor. Apoi se scoate, se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu nu am mai pudrat-o cu zahar pentru ca era destul de dulce si nici nu le place copiilor mei. :D

2

Se poate servi cu dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

laura_n 1

13.02.2014, 21:02

tare buna saseasca! eu am lesinat de pofta cand am vazut-o la Crisulina! ) a trebuit sa o fac

Rocsi 1

13.02.2014, 21:16

Ce buna

CarmenBlue 1

14.02.2014, 12:04

multumesc, dragele mele prietene, pentru aprecieri si incurajari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu branza