Saseasca cu branza dulce

de CarmenBlue in Prajituri, 13 Feb 2014 | 1595 vizualizari

 

Sunt o mare amatoare de preparate cu branza. Orice fel de branza. Asa ca aceasta reteta mi-a atras atentia. Multumesc laura_n. Tu ai fost sursa mea de inspiratie.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 gr gris
  • 50 unt
  • 500 gr branza de vaci (galetusa Pilos de la Lidl)
  • 4 oua
  • 50 g faiana
  • coaja de lamaie
  • 200 g zahar
  • 100 g smantana
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saseasca cu branza dulce:

Se pune la fiert laptele. Adaugam grisul si amestecam astfel bine, bine cu un tel ca sa nu se formeze gogoloase (sau dodoloti, cum le zice mama mea :D) . Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. La urma, se adauga 6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilinat. Se amesteca bine si se da deoparte.


Branza de vaci se amesteca intr-un castron cu restul de zahar, cu un plic de zahar vanilat si cu ouale. Se amesteca bine, apoi se adauga smantana, untul topit si racit si apoi faina. Se omogenizeaza totul si la sfarsit se adauga si coaja rasa de la o lamaie (spalata bine, bine inainte de aceasta operatie).


Intr-un vas termorezistent, uns cu unt, se intinde compozitia de gris si se niveleaza. Apoi se adauga compozitia de branza si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace cam 34-40 de min. la foc mediu. Se opreste focul si se mai lasa 15 minute in cuptor. Apoi se scoate, se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Eu nu am mai pudrat-o cu zahar pentru ca era destul de dulce si nici nu le place copiilor mei. :D

2

Se poate servi cu dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

laura_n 1

13.02.2014, 21:02

tare buna saseasca! eu am lesinat de pofta cand am vazut-o la Crisulina! ) a trebuit sa o fac

Rocsi 1

13.02.2014, 21:16

Ce buna

CarmenBlue 1

14.02.2014, 12:04

multumesc, dragele mele prietene, pentru aprecieri si incurajari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si capsuni