Toba de pui

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2015 | 5019 vizualizari

 

Sunt foarte multumita de rezultatul acestei retete, ideala pentru o masa festiva dar si pentru cei care isi fac pachetele pentru servici! O recomand!:)

 

INGREDIENTE

  • 700g pulpe de pui dezosate
  • 300g piept de pui
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 1 lingurita granule de usturoi
  • 1 plic gelatina
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de pui:

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se poate inlocui cu usturoi pisat (2-3 catei), sare si piper dupa gust si la sfarsit gelatina fara a o dizolva, amestecam bine pana ce toate ingredientele sau incorporat.

Amestecul obtinut il punem intr-o punga de friptura, o legam bine la gura si o asezam intr-o tava de cozonac .

Dam tava la cuptor pentru cca. 45-50 minute la 180-200 grade, iar dupa ce o scoatem, punem niste greutati deasupra pentru a obtine o toba perfecta; Lasam sa se raceasca in tava, apoi o dam la frigider pentru cateva ore( ideal ar fi pentru a doua zi).

Dupa ce rulada s-a intarit, o scoatem din punga si este numai buna de servit!  

TIPS-URI

1

Pentru a iesi rulada plata, cand puneti greutati (borcane pline de exemplu) asezati un carton mai gros in tava

2

Daca tava este mai mare puneti pune un pahar alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu pui si ciuperci in sos de smantana