Tocana cu ceapa verde si fasole boabe

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 25 Noi 2015 | 4995 vizualizari

 

Imi place si ceapa verde si fasolea boabe si am zis sa le fac cunostiinta, sa le imprietenesc....

 

INGREDIENTE

  • 650 g fasole boabe alba
  • 2 morcovi mici
  • 1 ardei gras
  • un manuchi zdravan de ceapa verde
  • 250 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana cu ceapa verde si fasole boabe:

Mai intai alegem fasolea si o punem la fiert, schimbam apa de 2-3 ori, cand a fiert o scoatem din apa. Separat taiem marunt ceapa verde, ardeiul il taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem ulei ( nu foare mult cat sa calim legumele), lasam sa se incinga si adaugam legumele toate, dam un praf de sare si piper, lasam sa sa caleasca cca 10 min, apoi adaugam sucul de rosii si boabele de fasole, dam cratita la cuptor, la foc mic, cca 1 ora.Sa se imbine aromele in tihna, ca nu ne grabeste nimeni....Servim cu ceva acru, ce avem prin camara, gogosari, conopida sau muraturi..fiecare ce are....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu ceapa verde si fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Merisor 1

25.11.2015, 20:45

Ce buna o fi asta! Dar si muraturile!

cristinutanicolita 1

26.11.2015, 16:31

buna rau

mirela0911 1

27.11.2015, 09:21

Îți las fasolea, iau murăturile!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi prajiti ´ aurii