Tocana de miel

de cristeena20 in Oaie, 12 Apr 2020 | 777 vizualizari

 

Pastele asta am facut o bunatate de carne de miel gatita in vasul de lut-e reteta sotului meu si e pe lista preferatelor noastre. Simplu de facut si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • carne de miel (1 kg)
  • 1 ceapa mare sau doua medii
  • 2 catei de usturoi
  • dafin, sare, piper
  • 1 chili
  • boia
  • 2 cuisoare
  • ulei de malsine, vin alb
  • frunze de menta si de coriandru
  • felii de paine de casa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de miel:

Carnea se pune la marinat cu o zi inainte, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, dafin si vin alb; tinem la frigider.


Intr-un vas cu capac, punem ceapa cu ulei de masline si dafin la calit. Lasam sa se inmoaie bine, apoi adaugam usturoiul pisat si cuisoarele - doar 2-3.


Taiem marunt si ardeiul iute, dupa gust; apoi adaugam carnea. O calim pe toate partile pana prinde putina culoare si punem boia. Turnam vin alb si lasam sa scada vinul, inainte sa adaugam apa fierbinte. Lasam sa fiarba foarte bine, la foc mediu, pana carnea e frageda, adaugand apa cand e nevoie.


Eu am facut in vas de lut tajine. Daca gasiti un vas din asta, va recomand, e foarte bun.


Cand e fiarta carnea, adaugam frunze proaspete de menta si coriandru proaspat. Acoperim si stingem aragazul. Lasam sa se odihneasca cca 10 minute.


Servim cu paine prajita, in farfurie asezam 2 felii de paine prajita, punem carnea deasupra si turnam cu generozitate din sosul cu ceapa.


Simplu, dar delicios.


TIPS-URI

1

Nu am abuzat de condimente variate-deoarece am vrut sa simt gustul inconfundabil al mielului si menta ii da un toc divin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

cristeena20 1

13.04.2020, 21:34

Multumesd!!!

Panacris 1

14.04.2020, 16:26

Sățioasă!

Rocsi 1

14.04.2020, 19:56

Foarte faina este!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

RETETA RECOMANDATA
Miel umplut