Tocana greceasca

de DIANA B in Mancaruri de legume, 3 Noi 2011 | 2971 vizualizari

 

Nu stiu de ce se numeste asa , ca doar si ale noastre sunt cam la fel , dar asa am gasit-o intr-o carte de profil si m-am conformat ...

 

INGREDIENTE

  •  400 g carnati afumati
  •  2 ardei gogosar
  •  1 ardei capia verde
  •  1 ardei gras rosu
  •  1 ardei iute
  •  3 cepe medii
  •  o capatana de usturoi
  •   un pahar mare de vin
  •   un pahar mare de apa
  •   3-4 rosii coapte taiate cubulete
  •  1 cutiuta pasta tomate
  •  2-3 foi de dafin 
  •  1 lingurita oregano
  •   boabe de piper
  •  sare dupa gust
  •  50 ml ulei
  • 1 lgt fructoza
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana greceasca:

Se feliaza carnatii si se prajesc putin pe ambele parti, adaugandu-se ceapa si usturoiul taiate bucati mari si continuandu-se calirea. Se merge mai departe cu adaugarea ardeilor taiati tot foarte mare, sarea, piperul boabe si vinul, pana ce acestuia ii dispare alcoolul, ramanand doar aroma de calitate a vinului. Se adauga oregano, paharul cu apa, rosiile despielitate, pasta de tomate si se lasa la foc molcom, pana ce sosul scade si prinde consistenta. Cand toata nebunia se va fi terminat se adauga lingurita de fructoza/zahar, pentru desavarsirea gustului. Se poate servi cu garnitura de orez, cartof nature sau cremosul piure de cartofi (asa ceva am preferat eu) .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

DIANA B 1

28.03.2015, 12:58

Mda fetili , f buna si mi-a trecut prin minte s-o repet , chiar daca nu-i timpul legumelor noastre gustoase

mihaelar63 1

28.03.2015, 13:24

Este

DIANA B 1

28.03.2015, 14:07

Mihaela , ms mult ! Sa stii ca este , dar cand sunt legumele adevarate , cu astea parca-s cam lipsita de curaj , dar incercarea moarte n-are

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare, porumb si carnati