Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2014 | 1266 vizualizari

 

Am găsit această rețetă într-un newsletter de la ecuisine.ro și am adaptat-o gusturilor mele în sensul că am folosit ceapă roșie în loc de praz, am renunțat la sosul Worcestershire și am adăugat vin roșu.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame carne tocată de vită
  • 150 grame carne tocată de porc
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță unt
  • 3 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 cutie roșii în bulion
  • 2 foi de dafin
  • 400 ml supă de vită
  • 100 ml vin roșu
  • 1/4 legătură de pătrunjel
  • sare/ piper

Pentru crustă:

  • 3 felii de pâine rustică
  • 30 grame unt
  • 2 lingurițe maghiran uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine:

Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline și se adaugă cele doua tipuri de carne amestecate. Se gătește până când toată apa s-a evaporat și începe să se rumenească. Se scoate pe o farfurie.


În aceeași tigaie, se încălzește untul și se adaugă usturoiul feliat, ceapa tocată mărunt, morcovii tăiați rondele și cartofii cuburi. Se călesc până se rumenesc.


Se adaugă carnea înapoi în tigaie, apoi supa, vinul, roșiile, foile de dafin, sare și piper. Se aduce la punctul de fierbere și se lasă până începe să se îngroașe. Se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă.


Pentru crustă, se topește untul și se adaugă peste feliile de pâine tăiate cuburi. Se adaugă maghiranul și se amestecă. Se așează cuburile de pâine peste tocăniță și se introduce tigaia la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10-15 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

LidiaChivu 1

21.02.2014, 14:24

Că bine mai arată!

laura_n 1

21.02.2014, 15:15

grozava!

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce-acrisoara cu carnati