Tocanita de curcan cu ciuperci

de susu in Curcan, 29 Dec 2009 | 23327 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g piept de curcan
  • 800 g ciuperci
  • 6 rosii sau cateva linguri de bulion concentrat
  • 2 cepecativa
  • catei de usturoi
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan cu ciuperci:

Pieptul de curcan se spala si se sterge bine. Se condimenteaza putin si se taie fasii sau cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele. Pieptul se pune la calit in cateva linguri de ulei si apoi se adauga si ceapa impreuna cu usturoiul si se mai calesc impreuna. Se spala ciupercile si se taie felii. Se adauga peste pui 1/2 din cantitatea de ciuperci si se calesc. Se adauga cateva linguri de apa fiarta pentru a nu se arde. Se adauga si a doua parte de ciuperci si se calesc si ele. Rosiile se oparesc si se decojesc iar apoi se zdrobesc cu blenderul adaugandu-se la ciuperci. Eu am folosit bulion concentrat. Se da la cuptorul incalzit sa scada putin. Apa nu se adauga decat putina la inceput pentru a se inabusi legumele astfel iese mai gustoasa pentru ca ciupercile isi lasa zeama. Am preparat o mamaliga din jumatate pachet de malai mic unguresc si am pus in cateva boluri clatite cu apa rece sau unse cu ulei. Cand se mai raceste mamaliga se rastoarna pe farfurii. Se serveste cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Drob din carne de curcan cu ciuperci, masline si ardei