Curcan la cuptor cu garnitura de orez

de adriana_bobu in Curcan, 2 Ian 2011 | 5889 vizualizari

 

Delicios.......

 

INGREDIENTE

  • un curcan de cca 4Kg
  • 300 g orez
  • o ceapa
  • o punga cu amestec de legume(morcov, mazare, ardei,porumb)
  • 2 linguri vegeta
  • 100 g unt
  • sare, piper, rozmarin, cimbru, sos de soia
  • 250 ml vin alb
  • o lingura miere albine
  • zeama supa 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor cu garnitura de orez:

Pentru inceput m-am ocupat de curcan....l-am spalat bine si l-am pus intr-o oala cu apa (curcanul l-am asezat culcat pentru a-l acoperi apa) pentru a-i trage o usoara fiertura cam 15 min pe fiecare parte . In apa am pus o lingura vegeta si a rezultat o supica buna. Apoi l-am scos din oala si l-am asezat intr-o tava in care fac deobicei friptura....si l-am uns cu toate mirodeniile : sos de soia, sare, piper, rozmarin, cimbru si cu mierea dizolvata in putina zeama de la carne.L-am pus in tava cu cca 250 ml supa, l-am mai uns cu putin unt si l-am dat la cuptor. Din cand in cand (cam la 20 min il mai scoteam din cuptor pentru a-l intoarce pe ambele parti si a-l "insiropa" cu sosul din tava iar dupa aproximativ 2 ore l-am stropit cu vinul alb ....iar sotul meu a adaugat (asa pentru decor) doua mere carora le-a scos cotorul si le-a umplut cu stafide. A fost o idee foarte buna , s-au combinat foarte bine cu curcanul....


Intr-o tigaie am pus unt si am tras ceapa tocata marunt. Apoi am adaugat amestecul de legume, si dupa ce s-au imprietenit toate componentele am adaugat orezul bine spalat, untul, vegeta si cca 500 ml supa. Dupa ce a scazut bine orezul, l-am acoperit si l-am dat deoparte de pe foc.


Dupa ce curcanul a fost gat ...adica s-a rumenit, l-am pus pe un platou cu garnitura de orez. A iesit o grozavie...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

ionix 1

03.01.2011, 15:34

super! şi ai mei au avut curcan.... au avut unul de la ţară.. tare bun e curcanul

adriana_bobu 1

03.01.2011, 15:37

vanilla,ligia,ionix

lilik 1

03.01.2011, 17:03

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan umplut