Tocanita de pui cu ceapa si rosii

de Rocsi in Pui, 19 Ian 2013 | 9890 vizualizari

 

O tocanita atat de simpla, dar atat de mult ne place.Sincer nu mai stiam ce sa gatesc sa fie pe placul tuturor. M-am uitat prin frigider si am zis:stiu, fac tocanita de pui cu ceapa si rosii si bineinteles ca asa cum am presimtit o sa se goleasca repede cratita...M-am pus pe treaba si uitati ce a iesit...Sper sa fie si pe gustul vostru!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 3 cepe mari
  • 400 gr rosii in suc propriu
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 catel de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu ceapa si rosii:

Pulpele de pui le parlim de puf la flacara aragazului, le spalam bine si le taiem in doua, separand partea superioara de copanel.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Rosiile le taiem bucatele potrivite.
Intr-o oala incingem uleiul, apoi punem pulpele si le rumenim putin pe ambele parti.

Adaugam doua cani cu apa si cand incepe sa fiarba, cu o paleta luam spuma.
Acoperim cu un capac, lasam 10 minute la fiert, apoi adaugam ceapa, rosiile taiate dar fara sucul lor.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Cand carnea este bine patrunsa, incercam cu o furculita,  adaugam sucul de la rosii si pasta de gogosari.
Scadeti tocanita pana este pe gustul dumneavoastra.
Mai dam cateva clocote la mancare si o dam deoparte.
Verdeata o spalam, o tocam si o presaram deasupra, iar catelul de usturoi il curatam, il taiem in patru si ii dam drumul peste.

Lasam tocanita de pui acoperita 5 minute sa prinda din toate aromele adaugate la final.
Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de pui cu ceapa si rosii-0
Tocanita de pui cu ceapa si rosii-1
Tocanita de pui cu ceapa si rosii-2
Tocanita de pui cu ceapa si rosii-3

COMENTARII (54)

Ubulika

Ubulika 1

20.01.2013, 18:56

bunbun

Rocsi

Rocsi 1

20.01.2013, 22:31

Multumesc Lau

Rocsi

Rocsi 1

20.01.2013, 22:32

Ubulika multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!