Pui cu smantana

de Gicuta in Pui, 7 Sep 2015 | 62436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de pui (eu am avut de tara)
  • o ceapa
  • 250 g smantana
  • 2 linguri faina
  • 100-150 ml ulei
  • sare
  • piper
  • o legatura de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana:

Carnea de pui spalata si portionata o punem la fiert in apa cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Cu 10 minute inainte de preparare, scoatem carnea si o lasam sa se scuga bine. O punem intr-o tigaie cu putin ulei si o prajim pana se rumeneste frumos.

Ceapa se taie marunt si se caleste separat, în ulei. Cand se inmoaie putin adaugam faina si amestecam bine.Lasam un minut doua si adaugam smantana. Amestecam, lasam sa dea cateva clocote si diluam cu supa in care a fiert puiul. Adaugam bucatile de carne si lasam sa fiarba cu totul cam 10 minute. Daca mai este nevoie, mai adaugam supa pana obtinem consistenta dorita. Condimentam cu sare si piper iar la sfarsit adaugam patrunjel tocat. Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui basquaise