Tocanita din carne de strut

de Panacris in Slow Cooker, 19 Iun 2021 | 368 vizualizari

 

“Carnea de strut produsă la Ograda cu Struti este de calitate premium și provine de la struți sănătoși, hrăniți cu furaje produse în cadrul fermei, conținând 70% lucernă, fără hormoni și fără ingrediente care să forțeze creșterea animalelor. Carnea de struț, considerată de mulți specialiști carnea viitorului, ocupă un rol fundamental în reglarea metabolismului și menținerea sănătății cardiace. Contribuie la creșterea tonusului muscular, îmbunătățirea memoriei și la controlul stărilor de stres.
Beneficiile cărnii de struț

Potasiul din carnea de struț, un foarte bun antioxidant, ocupă un rol fundamental în reglarea metabolismului și menținerea sănătății cardiace. Contribuie la creșterea tonusului muscular, îmbunătățirea memoriei și la controlul stărilor de stres
Conținutul redus de colagen, face carnea de struț ușor digerabilă
Carnea de struț asigură un aport semnificativ de Fier, motiv pentru care este recomandată în tratarea anemiilor severe și alimentația copiilor
Bogată în acizi grași și Omega 3
Vitaminele B12 și B6 ajută la prevenirea stărilor de depresie și asigură buna funcționare a sistemului nervos
Nivel scăzut de cholesterol

Din carnea de struț se poate găti aproape orice fel de mâncare, fiind o carne versatilă în ceea ce privește modalitățile de preparare.”
Sursa: https://ogradacustruti.ro/beneficii/
 
Și dacă e versatilă, am probat-o de data asta într-o tocăniță, tot e în trend tocănița ca la mama acasă! 😊))), chiar dacă mama n-a crescut Struți 😀 :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru fiert:
  • Gât de struț cca. 1000 g,
  • Țelină rădăcină 100 g,
  • Morcovi 3 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Păstârnac 1 bucată,
  • Sare de mare 2 linguri,
  • Piper boabe mosaic 1 linguriță,
  • Foaie de dafin 1 bucată.
  • Pentru tocăniță:
  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Ardei gras galben 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de măsline,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Vin alb sec cca. 250 ml,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din carne de strut:

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin.

Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin, CrockPot-ul din dotare, că mai aveam și alte treburi de rezolvat în gospodăria Zmeilor :D, am setat aparatul, pe modulul HIGH, 4 ore.

Zeama se folosește pentru o supă delicioasă.

Carnea se dezosează și se pune la călit alături de ceapa curățată și feliată grosier, ardeii mărunțiți, sarea, piperul, uleiul de măsline, la foc mediu, neacoperit cca. 10 minute.

Apoi se adaugă vinul, pudra de boia și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic, semiacoperit.

Tocănița se servește fierbinte alături de ce garnitură preferați noi de data asta am savurat lângă papardele cu ou și spanac.

 

Spor și poftă bună! ;)

TIPS-URI

1

Pentru rapiditate se poate fierbe carnea cu legumele și la kukta, oala minune! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din carne de strut" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de sfecla rosie , portocale si branza cremoasa

pe 26.07 la 23:35

Costite de porc adevarate, la gratar

pe 26.07 la 21:41

Salata de vinete cu iaurt si chimen

pe 26.07 la 15:32

Desert prajitura racoroasa cu zmeura

pe 25.07 la 22:30

Desert prajitura cu fructe de vara

pe 25.07 la 22:07

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de sfecla rosie , portocale si branza cremoasa

pe 26.07 la 23:35

Costite de porc adevarate, la gratar

pe 26.07 la 21:41

Salata de vinete cu iaurt si chimen

pe 26.07 la 15:32

Desert prajitura racoroasa cu zmeura

pe 25.07 la 22:30

Desert prajitura cu fructe de vara

pe 25.07 la 22:07

RETETA RECOMANDATA
Carne de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot