Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

de Lau in Mancaruri de legume, 3 Dec 2018 | 6812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 2 catei usturoi
  • 3 cepe
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita chilli
  • 1 lingurita cimbru
  • ulei
  • 100 ml vin
  • 200 g suc de rosii
  • 700 g cartofi
  • 700 ml supa de pui
  • 2 frunze de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita ungureasca de pui cu cartofi:

Cartofii ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa cat sa acopere, ii fierbem pana ce sunt fierti pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam si ii taiem cuburi.

Carnea o spalam o condimentam cu sare si piper si o prajim pe ambele parti in uleiul incins, le scoatem pe o farfurie si in uleiul ramas, adaugam ardei si ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin.

Adaugam vinul si lasam 1-2 min, dupa care adaugam sucul de rosii, condimentele, carnea, usturoiul zdobit, lasam 1-2 min dupa care adaugam supa de pui, lasam sa fiarba cca. 20 min.

Intr-o tava unsa cu ulei adaugam cartofi, sosul de rosii, foile de dafin, condimentam cu sare si piper si dam la cuptorul incalzit pana ce cartofi sunt facuti.

Posibil sa mai fie nevoie de supa sau apa pentru a nu scadea sosul prea mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita ungureasca de pui cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu mazare si piept de pui