Ciulama de hribi

de Rocsi in Mancaruri de legume, 1 Mai 2014 | 6280 vizualizari

 

Eu nu sunt o fana a hribilor, sincera sa fiu prefer ghebele chiar daca nu sunt la fel de carnoase, insa prietenul meu a zis ca asa ar manca o ciulama de hribi. Stiind ca am in congelator 2-3 pungute, am scos un la dezghetat si i-am zis ca o sa ii fac pofta. A savurat-o cu o mamaligura calda si numai asta auzeam cand manca: "Mmmm cat de buna...dar ce buna..."

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 punguta hribi congelati (cam 600 gr au avut)
  • 4 linguri cu varf smantana de tara
  • 1 lingura rasa faina
  • sare
  • piper
  • 5 crengute marar verde
  • 2 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de hribi:

Hribii ii punem la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga de zeama. Daca folositi hribi proapeti ii curatati, spalati si ii opariti putin inainte sa pregatiti ciulamaua.

Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem feliute.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usturoiul, 4-5 linguri de apa si le inabusim.

Hribii dezghetati si bine scursi, ii taiem bucati potrivite si ii adaugam peste ceapa.


Turnam o canita de apa, condimentam cu sare, piper si lasam sa scada bine. Daca vi se pare ca ceapa nu este bine facuta mai stropiti cu putina apa calda.

Intr-un bol amestecam smantana cu faina iar cand ciupercile sunt scazute adaugam amestecul de smantana.

Invartim bine sa nu se prinda de tigaie, dam focul la mai mic si mai dam 4-5 clocote.

Tragem ciulamaua de pe foc, spalam mararul verde, il tocam si il presaram peste.


Amestecam si acoperim 5 minute sa isi ia din aroma mararului.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Rocsi 1

04.05.2014, 11:02

Xana imediat iti pregatesc o portie

JulyCris 1

08.05.2014, 17:09

Place!!! Vin si eu!

Rocsi 1

08.05.2014, 20:14

July

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de fasole pastai