Ciulama de hribi

de Gabriela_Gh in Mancaruri de legume, 7 Dec 2018 | 1178 vizualizari

 

  Cu cativa ani in urma imi culegeam singura hribii din padure. Dupa mine sunt cele mai gustoase ciuperci. De data asta le-am cumparat congelate si au fost foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr hribi
  • 2 cepe micute (sau una mai mare)
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura rasa faina
  • 10 graunti usturoi+1 lingurita ulei
  • patrunjel tocat
  • 100 ml apa calda
  • 100 ml smantana de gatit
  • un praf de nucsoara macinata
  • 1 lingurita sare (dupa gust)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de hribi:

Curatam ceapa si o tocam cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie si, cand este incins, adaugam ceapa. O calim pana se inmoaie, dupa care adaugam hribii (eu am avut congelati si erau taiati in cuburi cam de 1-2 cm). Lasam sa fiarba cam 10-12 min.


Dupa ce au fiert, adaugam apa cu faina amestecate si strecurate printr-o sita pentru a nu se forma cocoloase. Mai fierbem 3-4 min, amestecand in continuu. Adaugam putin cate putin smantana de gatit si mai fierbem 2-3 min. Dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul tocat.


In timp ce fierbe ciulamaua, curatam usturoiul, ii pisam si il frecam cu o lingurita de ulei. Adaugam 2-3 linguri de apa si-l omogenizam.


Ciulamaua se serveste calda cu mamaliguta si usturoi dupa gust.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

07.12.2018, 21:51

dantes 1

08.12.2018, 08:25

Buna!

gaby_gabytza 1

09.12.2018, 15:00

Bun bun😍😍😍

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

13642 puncte

Bya Ralu

9840 puncte

MotanLaOale

8126 puncte

Constelatialeu

4816 puncte

Rocsi

4674 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ghebe