Vinete umplute

de Ksenya in Mancaruri de legume, 26 Oct 2021 | 5290 vizualizari

 

Un preparat delicios si de efect.
Destinat vegetarienilor.
Pentru post, inlocuiti branza cu tofu. 

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 4 ulei de masline (1 lingura pentru uns vinetele ,3 linguri calit ceapa)
  • 2-3 cartofi albi curatati , spalati si taiati cubulete
  • o ceapa mica
  • 2-3 linguri de branza (burduf,telemea oaie,vaca,mozarella)
  • 1 lingura parmezan
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat,spalat si tocat marunt
  • oregano dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate.

Incalzim cuptorul la 180 grade C.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam.

Ungem cu pensula sau stropim cu ulei suprafata descojita si dam la cuptor pentru 15 minute la 200 grade C.

In paralel, fierbem cartofii 8-9 minute sau pana sunt gata, ii scurgem de apa si-i zdrobim cu furculita.

Ceapa o curatam, spalam si o tocam solzisori.

Intr-o tigaie separat o calim in uleiul ramas pana capata o culoare usor -usor aramie.

Adaugam ceapa peste cartofii zdrobiti, patrunjelul tocat, branza de burduf sau branza de care aveti si parmezanul. Potrivim de sare si piper. Omogenizam bine compozitia.

Scoatem tava cu vinetele din cuptor. Cu ajutorul unei lingure sectionam vinetele pe jumatate. Cu ajutorul a doua furculite desfacem vanata usor si facem loc in mijloc.

Umplem vinetele cu compozitie, presaram cu cascaval ras si oregano si dam la cuptor pentru inca 13-15 minute. Inainte de servire stropiti daca vreti cu putin ulei de masline. Se servesc calde.

Vinetele sunt gata!

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Alegeti vinete tinere si fara seminte

2

Aveti grija la sarat, tineti cont de branza

3

Pentru o nota mai picanta, stropiti cu tabasco

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv vinete parmigiana