Tochitura a la Gilda cu mamaliguta

de dentistutza in Mancaruri cu carne, 10 Noi 2010 | 9850 vizualizari

 

Pentru ca sunt o mofturoasa am decis sa fac o tochitura exact asa cum mi-ar place mie: carne macra, fara organe, fara carnati dubiosi...in schimb cu muuult usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. pulpa vitel
  • 300 gr. pulpa porc
  • 150 gr. muschi file afumat
  • 1 ceapa mare
  • 6-7 catei usturoi (mari!)
  • 3 linguri pasta tomate
  • ulei masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare,piper
  • optional,1 varf lingurita pasta ardei iuti
  • 1 lingurita zahar brun
  • pt mamaliguta:
  • 1 cana malai
  • 2.5 cani apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura a la Gilda cu mamaliguta:

Carnea spalata se taie cubulete mici, inclusiv muschiuletul.ceapa se taie rondele si impreuna se pun la calit ( eu am facut-o in ceaunelul de tuci) in uleiul de masline.Cand carnea se albeste si incepe sa-si lase zeama se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba impreuna cu 2-3 catei de usturoi intregi cam 30 minute, cu capac. Se incepe condimentarea cu boia, piper proaspat rasnit si putina sare.Mai fierbem inca vre-un sfert de ora la foc moale, incercam un cubulet de carne daca s-a fragezit si adaugam restul de usturoi taiat feliute,pasta de tomate in care am dizolvat zaharul, pasta de ardei iuti pentru iubitorii de senzatii tari si mai lasam sa fiarba vreo 10 minute ca sa se combine gusturile. La final se potriveste de sare.


Se serveste alaturi de o mamaliguta facuta clasic din ingrdientele enumerate.


 

TIPS-URI

1

mie mi-a fost pofta sa o combin cu cateva feliute de "polonez"- optional!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura a la Gilda cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (16)

lia maria 1

11.11.2010, 11:57

un deliciu

aziz 1

11.11.2010, 19:28

si cu cit mai mult usturoi

dentistutza 1

12.11.2010, 08:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06