Tochitura a la Gilda cu mamaliguta

de dentistutza in Mancaruri cu carne, 10 Noi 2010 | 12712 vizualizari

 

Pentru ca sunt o mofturoasa am decis sa fac o tochitura exact asa cum mi-ar place mie: carne macra, fara organe, fara carnati dubiosi...in schimb cu muuult usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. pulpa vitel
  • 300 gr. pulpa porc
  • 150 gr. muschi file afumat
  • 1 ceapa mare
  • 6-7 catei usturoi (mari!)
  • 3 linguri pasta tomate
  • ulei masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare,piper
  • optional,1 varf lingurita pasta ardei iuti
  • 1 lingurita zahar brun
  • pt mamaliguta:
  • 1 cana malai
  • 2.5 cani apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura a la Gilda cu mamaliguta:

Carnea spalata se taie cubulete mici, inclusiv muschiuletul.ceapa se taie rondele si impreuna se pun la calit ( eu am facut-o in ceaunelul de tuci) in uleiul de masline.Cand carnea se albeste si incepe sa-si lase zeama se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba impreuna cu 2-3 catei de usturoi intregi cam 30 minute, cu capac. Se incepe condimentarea cu boia, piper proaspat rasnit si putina sare.Mai fierbem inca vre-un sfert de ora la foc moale, incercam un cubulet de carne daca s-a fragezit si adaugam restul de usturoi taiat feliute,pasta de tomate in care am dizolvat zaharul, pasta de ardei iuti pentru iubitorii de senzatii tari si mai lasam sa fiarba vreo 10 minute ca sa se combine gusturile. La final se potriveste de sare.

Se serveste alaturi de o mamaliguta facuta clasic din ingrdientele enumerate.

 

TIPS-URI

1

mie mi-a fost pofta sa o combin cu cateva feliute de "polonez"- optional!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura a la Gilda cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu sos Rustic