Tochitura a la Gilda cu mamaliguta

de dentistutza in Mancaruri cu carne, 10 Noi 2010 | 9668 vizualizari

 

Pentru ca sunt o mofturoasa am decis sa fac o tochitura exact asa cum mi-ar place mie: carne macra, fara organe, fara carnati dubiosi...in schimb cu muuult usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. pulpa vitel
  • 300 gr. pulpa porc
  • 150 gr. muschi file afumat
  • 1 ceapa mare
  • 6-7 catei usturoi (mari!)
  • 3 linguri pasta tomate
  • ulei masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare,piper
  • optional,1 varf lingurita pasta ardei iuti
  • 1 lingurita zahar brun
  • pt mamaliguta:
  • 1 cana malai
  • 2.5 cani apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura a la Gilda cu mamaliguta:

Carnea spalata se taie cubulete mici, inclusiv muschiuletul.ceapa se taie rondele si impreuna se pun la calit ( eu am facut-o in ceaunelul de tuci) in uleiul de masline.Cand carnea se albeste si incepe sa-si lase zeama se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba impreuna cu 2-3 catei de usturoi intregi cam 30 minute, cu capac. Se incepe condimentarea cu boia, piper proaspat rasnit si putina sare.Mai fierbem inca vre-un sfert de ora la foc moale, incercam un cubulet de carne daca s-a fragezit si adaugam restul de usturoi taiat feliute,pasta de tomate in care am dizolvat zaharul, pasta de ardei iuti pentru iubitorii de senzatii tari si mai lasam sa fiarba vreo 10 minute ca sa se combine gusturile. La final se potriveste de sare.

Se serveste alaturi de o mamaliguta facuta clasic din ingrdientele enumerate.

 

 

TIPS-URI

1

mie mi-a fost pofta sa o combin cu cateva feliute de "polonez"- optional!!!

RETETA IN IMAGINI

Tochitura a la Gilda cu mamaliguta-0
Tochitura a la Gilda cu mamaliguta-1
Tochitura a la Gilda cu mamaliguta-2
Tochitura a la Gilda cu mamaliguta-3
Tochitura a la Gilda cu mamaliguta-4

COMENTARII (16)

lia maria

lia maria 1

11.11.2010, 11:57

un deliciu

aziz

aziz 1

11.11.2010, 19:28

si cu cit mai mult usturoi

dentistutza

dentistutza 1

12.11.2010, 08:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!