Tochitura a la Gilda cu mamaliguta

de dentistutza in Mancaruri cu carne, 10 Noi 2010 | 12750 vizualizari

 

Pentru ca sunt o mofturoasa am decis sa fac o tochitura exact asa cum mi-ar place mie: carne macra, fara organe, fara carnati dubiosi...in schimb cu muuult usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. pulpa vitel
  • 300 gr. pulpa porc
  • 150 gr. muschi file afumat
  • 1 ceapa mare
  • 6-7 catei usturoi (mari!)
  • 3 linguri pasta tomate
  • ulei masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare,piper
  • optional,1 varf lingurita pasta ardei iuti
  • 1 lingurita zahar brun
  • pt mamaliguta:
  • 1 cana malai
  • 2.5 cani apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura a la Gilda cu mamaliguta:

Carnea spalata se taie cubulete mici, inclusiv muschiuletul.ceapa se taie rondele si impreuna se pun la calit ( eu am facut-o in ceaunelul de tuci) in uleiul de masline.Cand carnea se albeste si incepe sa-si lase zeama se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba impreuna cu 2-3 catei de usturoi intregi cam 30 minute, cu capac. Se incepe condimentarea cu boia, piper proaspat rasnit si putina sare.Mai fierbem inca vre-un sfert de ora la foc moale, incercam un cubulet de carne daca s-a fragezit si adaugam restul de usturoi taiat feliute,pasta de tomate in care am dizolvat zaharul, pasta de ardei iuti pentru iubitorii de senzatii tari si mai lasam sa fiarba vreo 10 minute ca sa se combine gusturile. La final se potriveste de sare.

Se serveste alaturi de o mamaliguta facuta clasic din ingrdientele enumerate.

 

TIPS-URI

1

mie mi-a fost pofta sa o combin cu cateva feliute de "polonez"- optional!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura a la Gilda cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tochitura dobrogeana