Tofu cu carne tocata si sos

de Mitinita in Porc, 19 Noi 2019 | 2397 vizualizari

 

Tofu cu carne tocata si sos este o reteta delicioasa din bucataria chinezeasca.

 

INGREDIENTE

  • 120 g de carne tocata de porc
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1/2 lingurita ghimbir ras sau 1/4 lingurita de ghimbir pudra
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 1 lingurita de ulei
  • 3 linguri de pasta fermentata de soia
  • 2 linguri de ceapa verde tocata
  • 1-2 lingurite de ulei de chili
  • 400 g de tofu tare
  • 200 ml supa sau apa
  • 1/4 lingurita de 5 arome chinezesti
  • 1 lingurita de zahar sau dupa gust
  • 1 lingurita de piper de Sichuan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tofu cu carne tocata si sos:

Carnea tocata se amesteca intr-un bol cu sosul de soia si ghimbirul. Se amesteca bine.

Tofu se taie in cuburi de marime egala.

Se pune wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat se adauga uleiul. Se pune piperul de Sichuan si se rumeneste, apoi se scoate pe un prosop de bucatarie absorbant. Le puteti folosi la urma pentru decor.

Se adauga carnea tocata si pasta fermentata de soia. Se amesteca bine pana cand e facuta carnea si se adauga ceapa verde.

Se pun deasupra bucatile de tofu si se adauga uleiul de chili, 5 arome chinezesti si zaharul.

 Se adauga supa sau apa si se fierbe, cu capac, cam 10-15 minute pana cand tofu devine moale si lichidul s-a redus la jumatate.

Se gusta si se mai adauga condimente daca e nevoie.

Amidonul alimentar se amesteca bine intr-un bol mic impreuna cu o lingura de apa. Se pune in wok si se amesteca usor pana cand sosul se ingroasa.

Se ia de pe foc si se serveste ca atare sau cu orez simplu, la aburi.

Se orneaza cu ceapa verde si piper de Sichuan pisat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tofu cu carne tocata si sos" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc impanat