Tort Alb-Rosu sau...tort de Paste

de diaconta in Torturi, 24 Apr 2011 | 4699 vizualizari

 

Cu acest tort mi-am intampinat oaspetii cu ocazia Sarbatorii Pascale,pe langa preparatele traditionale.Vreau sa va urez si voua dragi bucatarasi sa aveti parte de Sarbatori cu pace si liniste sufleteasca,cu oameni dragi aproape,cu o masa impelsugata si bucate alese,preparate cu drag de ....bucatareala.Hristos a Inviat!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  •  9 oua
  •  9 linguri de zahar
  •  2 linguri ulei
  • 3 linguri apa 
  • 9 linguri faina
  • Un praf de sare
  •  Praf de copt 
  •  Arome

  Crema:

  • 1 compot mare de piersici
  • 250 gr crema Mascarpone 
  • 3 galbenusuri 
  • 2 linguri zahar 
  • O lamaie 
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 ml frisca lichida 
  • 1 lingura smantana dulce
  • Vanilie
  • Cirese rosii din compot

 Sirop: apa,zahar si lamaie

Decor: 

  • Capsuni
  • cirese rosii
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Alb-Rosu sau...tort de Paste:

Blat:

   Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul,putina sare.Pastram doua linguri de zahar pentru albusuri.Se adauga pe rand apa si uleiul.Apoi aromele,vanilie si lamaie.Albusurile se bat spuma tare si se adauga cele doua linguri de zahar.

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste crema de galbenusuri.Apoi se adauga si spuma de albusuri,amestecand usor cu o paleta.Se pune intr-o forma de tort tapetata si se pune in cuptorul incalzit in prealabil.Eu am lasat 30 de minute dar pentru mai multa siguranta verificati cu o scobitoare cand este gata.

Se lasa blatul sa se raceasca si intre timp preparam crema.
Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se face o spuma consistenta.Apoi adaugam doua linguri de amidon alimentar.

Punem siropul de la compot intr-un vas impreuna cu zeama de la o lamaie,daca este nevoie mai completam cu suc de piersici pana la obtinerea unui volum de 500 ml,iar vasul il punem pe foc sa se incalzeasca.Cand este suficient de cald,turnam peste amestecul de galbenusuri,amestecand mereu.Rasturnam din nou compozitia in vas si punem iarasi pe foc pana cand compozitia incepe sa se ingroase.Amestecam mereu cu telul,deoarece se poate prinde foarte usor de vas.Lasam crema sa se raceasca.

 Frisca se bate si se lasa la frigider.Crema Mascarpone o amestecam,apoi o mixam impreuna cu crema de galbenusuri racita.

La final incorporam si frisca.

Taiem blatul in trei si il insiropam pe masura ce il asamblam.

In forma in care am copt blatul,punem o folie alimentara,apoi punem un blat,un rand de crema,asezam jumatatile de piersici din compot,mai punem putina crema,al doilea blat.Iarasi crema,cirese rosii,piersici taiate cubulete si la final al treilea blat,care prin rasturnare va deveni baza blatului.

La final decoram cu frisca,capsuni si cirese rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alb-Rosu sau...tort de Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

diaconta 1

01.05.2011, 21:34

Pofticiosul Horia nu mai am,dar promit sa-ti pastrez o felie din urmatorul
chiar a fost un weekend minunat

adry88 1

31.05.2011, 16:01

grozav

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 22:56

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu 2 budinci