Tort aniversar cu crema de ness

de babi5 in Torturi, 18 Oct 2014 | 6492 vizualizari

 

Pentru ca maine schimb prefixul si vin copiii la masa, printre alte bunatati am facut si un tort, care imi place tare mult si nu l-am mai facut tare, tare demult. Este super bun si-l recomand cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 10 oua
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1/2 praf copt
  • 2 zahar vaniliat
  • Pentru sirop
  • 100 gr zahar
  • 200 ml. apa
  • Pentru crema
  • 350 gr margarina Rama
  • 350 gr zahar
  • 6 pliculete ness Amigo
  • 7 oua
  • 2 zahar vaniliat
  • 30 gr fulgi ciocolata
  • Trandafirasi pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu crema de ness:

Pentru blat: am separat albusul de galbenus, am pus doua linguri apa rece si un varf de cutit de sare in albus si incepem sa mixam pana albusul devine tare. Punem treptat 3/4 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul si devine albusul ca o bezea. In galbenusuri punem cele 2 linguri ulei si zaharul ramas si mixam pana galbenusurile devin albicioase la culoare. Turnam peste albusuri si mixam cca 3 minute. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitie cu o paleta amestecand usor, de jos in sus pana o incorporam bine. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi introducem tava in cuptorul incins la 180 grade, pentru 25-30 minute. Facem si testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si lasam sa se raceasca

Pentru crema: spargem ouale intregi, le mixam bine adaugand zaharul treptat si zaharul vaniliat. Le spargem intr-o oala fiindca o sa fierbem crema pe aburi. Cand incepe sa se ingroase, asa ca o smantana, adaugam nessul si mai lasam 5 minute sa fiarba si nessul sa se dizolve bine. O punem deoparte si lasam sa se raceasca. Punem Rama intr-un castron si o mixam, apoi adaugam treptat cate o lingura din crema pana o terminam. Mixam bine pana crema devine spumoasa.

Pentru sirop: caramelizam zaharul si il dizolvam cu apa, apoi lasam sa se raceasca.

Apoi incepem asamblarea: taiem blatul in jumatate, apoi fiecare jumatate in doua, obtinanand astfel patru bucati. Punem prima bucata pe tava, apoi insiropam, punem crema, apoi iarasi blat, sirop, crema, pana terminam. Ornam tortul cu crema ramasa si fulgi de ciocolata, apoi punem ca decor trandafirasi. Lasam la rece pentru 1-2 ore apoi se poate servi.

Este un tort tare bun si il recomand cu drag. Sa va fie de folos.

TIPS-URI

1

Aceasta crema se poate face si cu ciocolata si cu lamaie

2

Este o crema fiarta extrem de buna, nu este gretoasa deloc si se poate pastra mai mult timp

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

ieri la 23:02

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

ieri la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

ieri la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu