Tort BICA GETA

de adasev12 in Torturi, 11 Dec 2010 | 5361 vizualizari

 

acest tort l-am facut pt soacra mea, care si-a serbat ieri ziua de nastere....ii mai spun o data La multi ani din suflet ! ( bica ii spuneau nepotii acum treia ani cand mi-am cunoscut sotul si asa i-.am zis si eu...si inca ii mai zic,...)

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort ( eu am cumparat unul, dar am facut mare gresala, fiindca e oribil....)
  • 150 gr ciocolata cu lapte +50 ml frisca
  • 150 gr ciocolata amaruie+50 gr frisca
  • 200ml frisca batuta ff bine
  • un praf de budinca de caramel+300 ml lapte
  • un praf de budinca de ciocolata +300 ml lapte
  • 300 ml frisca pt decor
  • 2 kiwi, boabe de struguri rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort BICA GETA:

ciocolata amaruie se topeste cu 50 ml frisca, se amesteca bine si se da la racit. se procedeaza la fel cu cea de lapte. se fac budincile pe rand, fiecare cu 300 ml lapte, pt a iesi mai tari. se lasa sa se raceasca ff bine.


se bate frisca fff tare . jumatate din frisca se amesteca cu ciocolata amaruie si apoi cu budinca de ciocolata rece. cealalata jumatate de frisca se amesteca cu budinca de caramel si ciocolata cu lapte.


se taie tortul in trei ( al meu a fost gata taiat) si se unge primul rand cu crema de ciocolata amaruie, apoi se pune al doilea blat si se unge cu crema de ciocolata cu lapte. blaturile se insiropeaza bine cu sirop de zahar ars si esenta de rom.


peste ultimul rand de blat nu se mai pune crema, se ormeaza cu frisca si fructe, dupa gust.

 

TIPS-URI

1

va recomand sa faceti blatul de tort in casa, oricat de rau v-ar iesi cred ca e mai bun decat cel cumparat...eu din lipsa de timp am folosit cumparat, dar a fost oribil...parca era de paie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort BICA GETA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

adasev12 1

14.12.2010, 09:00

mersi motanel....

gaby_duceag 1

18.12.2010, 07:48

eu unde eram?
La multi ani!

adasev12 1

18.12.2010, 22:16

gabitule...cred ca ai fost , vad, sa-l aduci pe Mosu....sper ca are si sacu plin....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală