Tort BICA GETA

de adasev12 in Torturi, 11 Dec 2010 | 8713 vizualizari

 

acest tort l-am facut pt soacra mea, care si-a serbat ieri ziua de nastere....ii mai spun o data La multi ani din suflet ! ( bica ii spuneau nepotii acum treia ani cand mi-am cunoscut sotul si asa i-.am zis si eu...si inca ii mai zic,...)

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort ( eu am cumparat unul, dar am facut mare gresala, fiindca e oribil....)
  • 150 gr ciocolata cu lapte +50 ml frisca
  • 150 gr ciocolata amaruie+50 gr frisca
  • 200ml frisca batuta ff bine
  • un praf de budinca de caramel+300 ml lapte
  • un praf de budinca de ciocolata +300 ml lapte
  • 300 ml frisca pt decor
  • 2 kiwi, boabe de struguri rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort BICA GETA:

ciocolata amaruie se topeste cu 50 ml frisca, se amesteca bine si se da la racit. se procedeaza la fel cu cea de lapte. se fac budincile pe rand, fiecare cu 300 ml lapte, pt a iesi mai tari. se lasa sa se raceasca ff bine.

se bate frisca fff tare . jumatate din frisca se amesteca cu ciocolata amaruie si apoi cu budinca de ciocolata rece. cealalata jumatate de frisca se amesteca cu budinca de caramel si ciocolata cu lapte.

se taie tortul in trei ( al meu a fost gata taiat) si se unge primul rand cu crema de ciocolata amaruie, apoi se pune al doilea blat si se unge cu crema de ciocolata cu lapte. blaturile se insiropeaza bine cu sirop de zahar ars si esenta de rom.

peste ultimul rand de blat nu se mai pune crema, se ormeaza cu frisca si fructe, dupa gust.

TIPS-URI

1

va recomand sa faceti blatul de tort in casa, oricat de rau v-ar iesi cred ca e mai bun decat cel cumparat...eu din lipsa de timp am folosit cumparat, dar a fost oribil...parca era de paie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort BICA GETA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adasev12 1

14.12.2010, 09:00

mersi motanel....

gaby_duceag 1

18.12.2010, 07:48

eu unde eram?
La multi ani!

adasev12 1

18.12.2010, 22:16

gabitule...cred ca ai fost , vad, sa-l aduci pe Mosu....sper ca are si sacu plin....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu vanilie si capsuni, fara coacere