Tort caramel

de luminita20_2006 in Torturi, 1 Aug 2010 | 2764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • 100 gr faina
  • 2 plicuri budinca de caramel
  • 1 plic praf de copt
  • crema:
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml lapte 
  • 250 ml frisca
  • 3 oua 
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 10 gr gelatina
  • ornare:
  • pasta de zahar
  • pasta de lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel:


Blat: albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu budinca si praful de copt. Se amesteca usor apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptor la foc mediu.35 min, Se face testul scobitorii. CREMA: se caramelizeaza zaharul. apoi se aduga laptele. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laprele peste galbenusuri apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati incontinuu!Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand sa ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bat albusurile si frisca separat.Cand e rece crema se amesteca cu frisca si albusurile. Blatul se taie in trei se insiropeaza pe rand si se pune crema. Am ornat cu pasta de zahar si pasta de lapte praf


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

luminita20_2006 1

21.09.2010, 13:44

lacamioara cauta pe blogul meu la categoria ormanente acolo ai reteta

Ligia Bxl 1

14.01.2011, 00:32

vai ce frumos nu am mai vazut asa o frumusete pana acum bravo

gaby_gabytza 1

25.08.2011, 11:53

foarte frumos.Is pentru mine florile

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale