Tort Chocolate-Coconut

de Ela68 in Torturi, 3 Ian 2013 | 7669 vizualizari

 

M-am tot gandit cum sa denumesc acest tort si nici acum nu stiu daca numele atribuit i se potriveste intru-totul. Exista un echilibru perfect de arome, fiecare aroma fiind distincta si delicioasa. Ce este grozav la acest tort inafara de faptul ca are un gust divin ? Este destul de usor de facut si este un dulce potrivit pentru o zi onomastica. Eu l-am preparat cu ocazia zilei de nastere a sotului meu....pentru 1 Ianuarie.

 

INGREDIENTE

  • Blatul :
  • 7 galbenusuri
  • 7 albusuri
  • 140 gr zahar
  • 80 gr ciocolata
  • 150 gr migdale macinate
  • zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • Ingrediente si preparare mousse de ciocolata amaruie si lapte :
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • Ingrediente si preparare mousse de ciocolata alba :
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba cu nuca de cocos caramelizata ( de la Auchan )
  • 100 gr ciocolata alba ( Milka )
  • 2 foi gelatina
  • Sirop :
  • 150 gr zahar tos
  • 100 ml apa
  • 150 ml Bailey Irish Cream
  • Bordura de ciocolata am obtinut-o din :
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 30 ml lapte
  • 1 lingura smantana pentru frisca
  • 25 gr zahar
  • 25 gr unt.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Chocolate-Coconut:

Mixam galbenusurile cu 30 gr de zahar, zaharul vanilat si sarea pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.Topim ciocolata la bain marie, o lasam sa se raceasca putin si o adaugam peste galbenusuri.Batem albusurile cu restul de zahar si le incorporam galbenusurilor amestecand de jos in sus. Macinam migdalele adaugandu-le amestecului de mai sus. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu diametrul de 22 cm ( merge si 24 cm ) si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu, 30 minute. Scoatem blatul din cuptor lasandu-l la racit.


Se pune ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas, la foc mic, amestecandu-se continuu cu un tel pana se topeste ciocolata. Dupa racire, se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi batem compozitia cu mixerul 3-4 minute.


Se procedeaza la fel ca la crema de ciocolata cu lapte, in plus se vor adauga cele doua foi de gelatina inmuiate in apa ( si stoarse ) in momentul in care dam la o parte de pe foc amestecul topit de ciocolata si frisca. Se amesteca energic, astfel incat gelatina sa se topeasca uniform, sa nu se formeze cocoloase.


Pentru sirop : Se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugam apa si lasam sa fiarba pana la dizolvarea caramelului. Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se arda, altfel, siropul devine amarui. Lasam la racit si adaugam crema de whiskey.


Asamblare: Se taie blatul in doua si se insiropeaza prima foaie cu jumatate din cantitatea de sirop. Montam un inel de tort , turnam si nivelam mousse-ul de ciocolata amaruie si lapte, lasand 1 ora la rece sa se intareasca. Se aseaza apoi ce-a de-a doua foaie de tort pe care o insiropam si turnam peste ea mousse-ul de ciocolata alba. Punem din nou la frigider pana ce crema se intareste. La crema alba dureaza putin mai mult, 2-3 ore. Scoatem apoi inelul de tort si purcedem la ornat.


Pentru garduletul de ciocolata: Cicocolata se topeste la Bain-Marie, iar celelalte ingrediente se pun intr-un vas la foc mic pana ating punctul de fierbere. In acest moment adaugam ciocolata topita si amestecam pana la omogenizare. Se toarna pe marginea tortului.

 

TIPS-URI

1

Este important sa folositi ciocolata de calitate. Ciocolata alba cu nuca de cocos caramelizata a fost exceptionala, va recomand s-o folositi cu incredere. O puteti gasi la Auchan, la raionul cu ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Chocolate-Coconut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Cris2711 1

06.01.2013, 16:15

woooow,super tort Ela

Ela68 1

06.01.2013, 18:08

T I M E A 1

15.01.2013, 11:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si capsuni