Tort choux a la creme

de RuxyRux in Torturi, 12 Feb 2017 | 756 vizualizari

 

Un desert fin, deosebit, delicios...va invit cu drag!
 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 6 oua
  • un praf de sare

Gogosele:

  • 150 ml apa
  • 100 gr faina
  • 75 ml ulei
  • un praf de sare
  • 3 oua

Crema de vanilie:

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 250 gr zahar
  • vanilie
  • 200 gr unt

Decor:

  • 200 ml frisca lichida indulcita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort choux a la creme:

Pentru coji, am ales reteta bucatareselor vesele, (multumesc), care mi s-a parut perfecta pentru tortul meu si nu m-am inselat.


Pentru blat, am pus apa impreuna cu uleiul pe foc, cand a dat un clocot, am turnat toata faina dintr-o data si am amestecat rapid cu un tel, apoi am dat cratita la rece sa se racoreasca aluatul.


Dupa cateva minute, am luat cratita de la rece si am pus ouale (sparte in prealabil intr-un bol), dupa fiecare ou am amestecat bine cu telul, pana ce s-a omogenizat perfect compozitia.


Aluatul rezultat l-am pus pe mijlocul unei foi de copt, asezate intr-o forma mare de tort cu inel detasabil( doar baza). Puteti pune aluatul cu o lingura sau cu mana, apoi ii dati forma dorita.


Am copt blatul timp de aproximativ 20 de minute, mai intai 15 minute la 180 de grade C, apoi am redus focul la 170 de grade C, pentru inca 6 minute.


Blatul l-am scos din tava si l-am racit putin, apoi l-am lasat prin alunecare direct pe un platou de tort.


Intre timp, am preparat in acelasi mod gogoselele, apoi le-am pus cu o lingura pe foaia de copt, cu spatiu intre ele si le-am copt.


Cand s-au racit gogosile, le-am decupat un capacel si le-am umplut cu crema de vanilie.


Daca nu doriti gogoselele puteti renunta, tortul este perfect si fara ele.


Am mixat frisca si am pus-o la rece.


Intre timp am preparat crema: puteti face acest lucru chiar inainte de a prepara blatul, pentru a avea timp sa se raceasca.


Laptele l-am pus intr-un vas, pe foc, sa se infierbante si in el am pus vanilia.


Am amestecat galbenusurile cu putin lapte din total, cu zaharul si faina, apoi am adaugat putin lapte cald si am amestecat bine cu un tel, am turnat totul in laptele fierbinte din vas si am lasat pe foc, sa devina o ciulama grosuta, sa dea cateva clocote.


Am tras vasul de pe foc si am pus untul bucati, am amestecat bine si apoi am racit crema.


Peste blat am pus crema, nu pana in margine, apoi am pus frisca cu posul si deasupra gogoselele umplute.


Tortul va sta la rece minim trei ore, inainte de a-l aduce la masa.


Deliiiiciiiios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

14.02.2017, 10:19

Simonici drag

kytz 1

14.02.2017, 10:26

Superb de bun!

RuxyRux 1

14.02.2017, 11:03

Multumeeeeeeeesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort ecler