Tort ciocolatos

de Lau in Torturi, 9 Apr 2012 | 2765 vizualizari

 

m-am inspirat de la reteta tort :negru si alb" a lui Miha

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • CREMA 1
  • 150 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata
  • esenta de migdale
  • CREMA 2
  • 1 plic budinca vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • DECOR
  • 1 plic tort jelle rosu
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

BLAT: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa ca la bezele. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, amestecand usor ca pentru maioneza, apoi se adauga peste albusuri si se mixeaza usor. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt, se incorporeaza in compozitia de ou si se amesteca. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


CREMA 1-se topeste untul partial, apoi se mixeaza pana devine pufos. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste zaharul. Adaugam ciocolata topita, cacaoa, esenta de migdale si amestecam.


CREMA 2-plicul de budinca il amestecam cu cacao si 100 ml lapte. 300 ml lapte punem pe foc cu zaharul si cand incepe sa fiarba dam oala la o parte si adaugam amestecul de budinca. Amestecam bine si punem din nou pe foc amestecand energic pana se ingroasa. Adaugam esenta de rom si lasam sa se raceasca putin.


Blatul copt si racit il lasam taiem in 3


Asezam prima foaie-insiopam-crema 1-foaie-insiropam-crema 2 (o adaugam calduta). Lasam sa se raceasca complet dupa care adaugam a 3 foaie-insiropam, adaugam plicul de tort jelle (am amestecat continutul cu 3 linguri zahar si 200 ml apa rece, l-am pus pe foc cca 1 min dupa care l-am lasat sa se raceasca putin) si frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Lau 1

10.04.2012, 12:09

Alinutza80 1

12.04.2012, 15:57

Lau 1

12.04.2012, 16:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata