Tort cu alune de pădure şi krantz

de Zamfira in Torturi, 24 Oct 2015 | 6213 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • · 5 albuşuri
  • · 2 gălbenuşuri
  • · 6 linguri zahăr
  • · 3 linguri de făină
  • · 3 linguri migdale măcinate
  • · un praf de sare

Crema cu alune de pădure

  • · 3 gălbenuşuri
  • · 3 linguri de zahăr
  • · 1 lingură ness
  • · 150 ml lapte
  • · 3 linguri de alune de pădure măcinate
  • · 100 g unt

Cremă pe bază de frişcă

  • · 200 ml frişcă
  • · 150 ml smântână
  • · 2 linguri zahăr
  • · 1 plic gelatină

Pentru ornat Krantz din 7 linguri de zahăr şi 3 linguri de alune de pădure măcinate. Bomboane de ciocolată, ciocolată rasă sau figurine din ciocolată.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu alune de pădure şi krantz:

Blat

Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, adăugăm apoi zahărul şi continuăm să mixăm. Adăugăm şi cele două gălbenuşuri. Cernem făina şi împreună cu alunele măcinate le adăugăm treptat în spumă. Omogenizăm prin mişcări uşoare de jos în sus.

 Turnăm compoziţia într-o formă de tort, 26 cm, tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit. Temperatura de coacere trebuie să fie una moderată iar spre sfârşit destul de mică. Timp de coacere 30-35 de minute. Facem proba cu scobitoarea.

Crema cu alune de pădure

Amestecăm 3 gălbenuşuri cu zahărul şi nessul.

Adăugăm treptat laptele. Punem vasul pe un foc mic.

Fierbem compoziţia 5-6 minute până când începe să se îngroaşe, amestecăm permanent. Consistenţa seamănă cu o smântână. Lăsăm crema să se răcească complet. Adăugăm 100 g unt la temperatura camerei şi omogenizăm totul foarte bine. Mai adăugăm şi 3 linguri de alune de pădure măcinate.

Crema pe bază de frişcă

Batem frişca, adăugăm zahărul şi smântâna. Omogenizăm foarte bine. Adăugăm gelatina.

Krantz

Punem 7 linguri de zahăr într-un vas pe un foc mic. Când zahărul s-a topit şi are o culoare uşor închisă adăugăm alunele măcinate. Turnăm compoziţia pe o hârtie cerata unsă cu puţin ulei. Lăsăm să se răcească. În final spargem zahărul într-un mojar sau cu robotul de bucătărie.

Tăiem blatul în două. Baza va fi partea superioară a blatului. Punem jumătate din crema de alune. Presărăm alune peste cremă.

Tăiem blatul în două. Baza va fi partea superioară a blatului. Punem jumătate din crema de alune. Presărăm alune peste cremă.

Îmbrăcăm tortul cu crema de frişcă. Tapetăm totul cu krantz. Ornăm cu ciocolată.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune de pădure şi krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Zamfira 1

25.10.2015, 09:04

Cu mare drag, si doua, Mirela

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:03

bun tortul, plin de arome si foarte gustos!

Zamfira 1

26.10.2015, 09:27

Multumesc Daniela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu marshmallows