Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema de sampanie-reteta nr 300

de katty in Torturi, 31 Ian 2017 | 2239 vizualizari

 

Initial, imi planificasem ca reteta cu nr 300 sa fie tortul pe care il voi face cu ocazia zilei fiului meu. Dar, cum acesta va pleca in vacanta cu colegii, deci vom sarbatori mai tarziu, iar eu am avut un mare chef de gatit si scris retete, o sa va aduc un alt tort, care nu arata el prea bine, dar este delicios.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 200 gr piscoturi

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 1 compot mare de piersici
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr zahar
  • 200 ml frisca
  • 1 plic de gelatina
  • 150 ml sampanie cu gust de piersici sau vin alb dulce

Sirop:

  • 600 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 3 lingurite cafea instant
  • Decor:
  • 250 ml frisca 
  • capsuni trase in ciocolata sau dupa propria fantezie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema de sampanie-reteta nr 300:

Incepem cu pregatirea blatului. Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adagam galbenusurile, uleiul, omogenizam, apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacaua. Amestecam usor cu o lingura de lemn sau spatula si turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca, apoi il taiem pe jumatate.


Pentru sirop punem la fiert apa cu zaharul. Cand a dat primul clocot, dam vasul jos si punem cafeaua instant. Lasam siropul sa se raceasca.


Pentru crema, scurgem compotul de piersici.

Intr-o oala cu fundul dublu, frecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Intr-o craticioara, incalzim 200 ml sirop de la compotul de piersici si sampania. Turnam amestecul peste galbenusuri, amestecand usor. Punem oala la foc mic si amestecam pana compozitia se ingroasa, fara a fierbe. Intr-o ceasca, punem gelatina la hidratat in 2-3 linguri zeama de compot. Dam crema de oua si sampanie jos si o lasam la racit. In gelatina punem 1-2 linguri crema calda si amestecam energic. Turnam gelatina in crema de oua si amestecam. Mixam fructele din compot si adaugam piureul in crema de sampanie.

Mixam mascarponele, mai intai singur, apoi impreuna cu crema racita. Mixam frisca si o adaugam la compozitie.

Montam tortul in tava in care a fost copt blatul. Asezam mai intai o folie de plastic, apoi o parte din blatul racit. Insiropam blatul, apoi turnam 1/3 din crema. Trecem piscoturile prin sirop si le asezam peste crema, lasand cate putin spatiu intre ele. Turnam inca 1/3 din crema, apoi cel de-al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de sirop. Asezam deasupra crema ramasa si dam tortul la rece pana a doua zi.

Pentru decor, mixam frisca si ornam tortul pe margini, apoi, dupa preferinta. Eu l-am ornat cu jumatati de capsuni trase in ciocolata topita la bain-marie, cu putina frisca lichida.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema de sampanie-reteta nr 300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

miki_a 1

04.02.2017, 23:46

Felicitări, Katty !

Ina 1

12.02.2017, 12:50

Arata chiar foarte bine si sigur a fost si gustos Felicitari si la cat mai multe retete!

RuxyRux 1

12.02.2017, 12:51

Arata superb!Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet