Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone

de katty in Torturi, 16 Feb 2020 | 5962 vizualizari

 

Un tort delicios pe care l-am facut pentru ca ramasesem datoare celor dragi, intrucat tortul precedent(cel cu lemon curd-https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-nuca-de-cocos-si-crema-de-lamaie-92325.html a fost mult prea mic pentru  cata cerere a existat. De data aceasta am schimbat lamaia cu portocala pentru crema si am facut un blat mai consistent.

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 2 oua intregi
    • 200 gr zahar
    • 200 gr faina
    • 4 linguri cacao
    • 100 ml ulei
    • 100 ml lapte batut
    • 130 ml cafea tare neindulcita
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1lingurita bicarbonat
    Crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 300 ml frisca
    • orange curd(1 ou intreg, 3 galbenusuri, un praf de sare, 100 gr zahar,100 ml zeama de portocale, 100 gr unt)
    Glazura:
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 100 ml frisca lichida
    • 5 gr gelatina+2 linguri apa rece
    Decor
    • cirese confiate
    • inimioare de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone:

Pregatim blatul. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide.Impartim compozitia in doua parti egale.Turnam jumatate din compozitie in tava mare de la aragaz pe hartie de copt. Coacem la 180 grade pana  se desprind marginile usor de pe hartia de copt.Procedam la fel si cu cealalta jumatate. Lasam blaturile sa se raceasca, apoi taiem fiecare foaie in doua jumatati, obtinand astfel 4 foi dreptunghiulare.

Pentru crema incepem cu crema de portocale-orange curd, Punem toate ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu la foc mic si amestecam  pana crema se leaga si se ingroase usor.Lasam crema  sa se raceasca si o amestecam cu mascarpone si frisca batuta.

Montam tortul alternand foile cu crema,ultimul strat fiind de crema.Pentru glazura punem la hidratat gelatina in apa rece.Punem la foc frisca lichida cu ciocolata rupta bucati, Cand frisca se infierbanta fara a clocoti dam jos si amestecam energic pana ciocolata se topeste, Punem gelatina hidratata si amestecam energic.

Lasam sa se racoreasca si turnam peste tort. Ornam cu inimioare de ciocolata si cirese confiate sau dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta in varianta mea