Desert tort cu nuca de cocos si crema de lamaie

de katty in Torturi, 7 Feb 2020 | 1915 vizualizari

 

Dintr-o eroare(probabil datorate varstei)dupa ce am terminat de facut tortul cu crema de ciocolata mi-am dat  seama ca am ramas cu cele 2 cutii de  macarpone  pe stoc(pe care intentionasem sa le folosesc la acel tort).Ulterior mi-am dat seama ca natura a lucrat in favoarea mea, caci altfel nu se nastea acest tort.Nu arata el senzational, dar va spun ca are un gust divin, dulce-acrisor.Singura problema a fost ca nu a fost suficient de mare pentru a multumi toti doritorii din familie.

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 10 albusuri
    • 12 linguri zahar
    • un praf de sare
    • 6 linguri nuca cocos
    • 2 linguri faina
    • 2 linguri amidon
    crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 200 gr frisca lichida
    • lemon curd (3 galbenusuri, 1 ou intreg, 150 gr zahar, 100 ml zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, 100 gr unt)
    decor:
    • 100 gr ciocolata alba
    • 100 gr frisca lichida
    • 5 gr gelatina
    • cirese confiate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu nuca de cocos si crema de lamaie:

Pregatim blatul.


Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, amidonul, apoi amestecam usor cu o spatula. Impartim compozitia in 2 forme identice cu diametrul de 26 cm.


Coacem la foc mediu pana se rumeneste usor si se desprinde de pe margine. Lasam blaturile la racit.


Pentru pregatirea cremei incepem cu lemon curd-ul (crema de lamaie).


Intr-o craticioara cu fund dublu punem toate ingredientele si o punem la foc mic. Batem cu telul pana crema se leaga bine, fara a fierbe. Lasam crema la racit, amestecand din cand in cand in ea.


Mixam frisca, apoi o amestecam cu mascarponele si 3/4 din cantitatea de lemon curd. Restul o folosim la alte preparate sau decoram cu ea.


Montam tortul, alternand cele doua blaturi cu crema de lamaie cu mascarpone.

TIPS-URI

1

Puteti imparti compozitia in 3 parti cu diametru mai mic, obtinand astfel un tort mai inalt

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca de cocos si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

08.02.2020, 21:07

Delicios tort!

Catalina L 1

10.02.2020, 12:51

superb

dantes 1

12.02.2020, 09:52

Bun!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere