Desert tort duo, cu nuci, cacao si crema de lamaie

de Ancutsa in Torturi, 23 Feb 2020 | 1067 vizualizari

 

Tort cu două blaturi: unul de nucă, altul de cacao, cremă de lămâie, decorat cu flori și fluturi.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri nucă măcinată,
  • 5 linguri făină,
  • 10 g praf de copt Dr. Oetker,
  • 1 lingură cacao Dr. Oetker,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 400 ml apă,
  • 1 lingură zahăr,
  • O linguriţă esenţă de rom Dr. Oetker,
  • Crema de lămâie:
  • 2 gălbenușuri,
  • 400 ml lapte,
  • Un praf de sare,
  • 45 g făină,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 jumătate de linguriță esență de vanilie Dr. Oetker,
  • O linguriță coajă de lămâie,
  • 85 g unt,
  • 45 ml frișcă lichidă,
  • Decor:
  • 300 ml frișcă lichidă,
  • 1 linguriță colorant natural pudră lila,
  • 1 linguriță colorant natural pudră orange,
  • 2 lingurițe apă fierbinte,
  • 50 g cuvertură de ciocolată neagră,
  • 1 lingură lapte,
  • Fluturi de zahăr, după gust,
  • Fluturi de napolitană, după gust
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort duo, cu nuci, cacao si crema de lamaie:

 

Blatul: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile şi uleiul. Se adaugă nuca măcinată, făina şi praful de copt, amestecând de-acum cu o spatulă, de jos în sus, pentru a aera compoziţia.

Se toarnă jumătate din compoziție în alt bol, pentru a o amesteca cu pudra de cacao.

Se toarnă acum cele două compoziții în două forme rotunde pregătite cu foaie de copt şi se coc la foc mic, aprox 30 de minute sau până trec testul scobitorii.  Se lasă la răcit.

Crema: într-o crăticioară, se amestecă două gălbenușuri cu un praf de sare, îndulcitorul, laptele, esența de vanilie și făina. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, amestecând mereu, să nu se lipească. Se dă de pe foc, se adaugă untul și coaja de lămâie. Se amestecă și se lasă la răcit. Se adaugă apoi  frișca lichidă și se bate un pic cu mixerul până devine fină, cremoasă. 

Siropul: se fierb apa cu zahărul, câteva minute, se ia focul, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit. 

Montare: Se taie fiecare blat în două foi. Se ditribuie uniform crema de vanilie între foile de blat.

Pentru decorat: se bate frișca lichidă, până devine cremoasă, dar nu vârtoasă. O treime din frișcă rămâne albă și se îmbracă tortul cu ea. O treime din frișcă se amestecă împreună cu colorantul alimentar lila (desfăcut într-o linguriță de apă fierbinte), iar ultima treime cu colorant alimentar orange (desfăcut tot într-o linguriță de apă fierbinte).

Cuvertura de ciocolată împreună cu laptele se topesc pe baie de abur, se lasă la răcit, astfel încât glazura să devină vâscoasă, apoi se toarnă într-o pungă şi se prelinge pe tort, dar numai peste margine.

Cu frișca colorată mai devreme se umple două poșuri și se ornează tortul cu floricele. Se decorează cu fluturi de zahăr și de napolitană.

 

 

Porţii: 12

Timp de pregătire: 2h 30min

Timp de coacere: 25 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/tort-duo-cu-nuca-cacao-si-crema-de.html

TIPS-URI

1

Pont: laptele adăugat la glazura de ciocolată îi va da o textură catifelată și vă va ajuta să nu se mai închege așa repede (care are tendința să se închege fiind încă fierbinte), în plus va curge frumos peste tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort duo, cu nuci, cacao si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Ancutsa 1

29.02.2020, 08:57

Domnule Dante, multumesc!

mirela0911 1

01.03.2020, 13:54

Ce combinatie delicioasa! Ce-mi place!

Ancutsa 1

08.11.2020, 19:33

Multumesc mult, Mirela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

pe 15.05 la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

pe 15.05 la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

pe 15.05 la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

Desert amandine

pe 14.05 la 16:27

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200