Tort cu crema de menta si ciocolata

de Ina in Torturi, 15 Noi 2014 | 6764 vizualizari

 

S-a vrut a fi un tort cu crema de menta si glazura de ciocolata, dar am facut o greseala : am intins glazura de ciocolata peste stratul de crema de menta , iar sub greutatea trandafirilor de decor glazura a luat-o la vale :))) :"> .
Ca sa dreg...busuiocul :D, am adunat crema, glazura si decorul si le-am mixat , obtinand astfel o delicioasa crema de ciocolata cu aroma de menta :X
Toti cei ce-au servit, au zis ca e cel mai bun tort pe care l-am facut pana acum :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de menta:
  • 500 g mascarpone
  • 8 linguri zahar pudra
  • 400 g ciocolata alba ( am folosit ciocolata menaj)
  • 200 ml topping frisca ( puteti folosi frisca lichida )
  • aroma gel de menta
  • extract de menta
  • colorant verde (cat puteti lua cu un varf de scobitoare)
  • Crema de ciocolata cu menta:
  • 1/3 din crema de menta
  • 300 g ciocolata neagra menaj
  • Sirop:
  • 80 g zahar
  • esenta de cafea
  • extract de menta
  • 300 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de menta si ciocolata:

Blatul:


Separam albusurile de galbenusuri.


Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand restul ingredientelor, mixand dupa fiecare : galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt.


Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la foc potrivit, 30-35 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care-l taiem pentru a obtine doua blaturi egale.


Crema de menta:


Amestecam mascarponele cu zaharul pudra, iar ciocolata o topim si-o amestecam cu toppingul de frisca (sau cu frisca lichida ). Cand se raceste amestecul de ciocolata si frisca, adaugam extract si aroma gel de menta , apoi il turnam peste mascarpone si amestecam totul cu viteza maxima a mixerului. La final adaugam foarte putin colorant, folosindu-ne de o scobitoare . Mixam energic , obtinand astfel o crema vernil, aromata si pastoasa, suficient de ferma pentru a fi folosita ca decor.


Crema de ciocolata cu menta o obtinem astfel: topim 300 g ciocolata neagra , apoi o lasam sa se raceasca . Cand incepe sa se coaguleze o amestecam cu o treime din crema verde de menta.


Sirop: Topim zaharul , adaugam apa si lasam pe foc mic pana se topeste tot caramelul . Lasam sa se raceasca bine si aromatizam cu esenta de cafea si extract de menta.


Asamblare:


Asezam pe platou unul din blaturi si il insiropam . Intindem peste el o parte din crema de menta, apoi punem si celalalt blat pe care-l insiropam si-l acoperim cu crema de ciocolata cu menta.


Cu crema de menta care ramane decoram tortul, ajutandu-ne de un posh. ( daca dorim mai multa, o putem "inmulti" amestecand-o cu frisca ) .


Dam tortul la rece si-l putem servi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

La nr. de portii am trecut 1 referindu-ma la 1 tort. Portiile le taiem dupa preferinte, dar tortul este suficient pentru 10-12 persoane

2

Pentru decor, am mixat 100 ml frisca lichida si-am amestecat-o cu crema de menta ( doar ca sa fiu sigura ca am suficienta ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Ina 1

19.11.2014, 21:13

Ligia Bxl 1

26.11.2014, 18:42

ce frumos e

tarasmariana 1

23.02.2015, 09:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Triple chocolate cake