Tort cu caramel si pere ...gusturi divine

de Sheherezada in Torturi, 13 Apr 2012 | 4870 vizualizari

 

Un tort absolut delicios de care cu siguranta ca va veti indragosti..

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr margarina
  • 225 gr zahar
  • 1/2 lamaie
  • 3 oua
  • 125 gr.faina
  • 125 gr.amidon alimentar
  • 3 lingurite praf de copt
  • Crema la plic cu aroma de caramel - 2 pachete
  • Crema la plic cu aroma de vanilie -2 pachete
  • lapte
  • gelatina 8 gr fiecare tip de crema
  • Frisca pentru ornat ,
  • pere din compot ( 3 cutii mari ),
  • tortenguss ..(gelatina pentru ornat torturile
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caramel si pere ...gusturi divine:

Blat : se bate la mixer margarina impreuna cu zaharul , dupa care se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se adaga ouale pe rand si se continua cu batutul. Cand e gata se adauga faina, amidonul si praful de copt toate cernute printr-o sita. Se continua amestecatul cu telul de data aceasta. Intotdeauna cand amestecati faina in compozitia de blat e bine sa se faca cu telul.  Se baga la CUPTORUL PREINCALZIT LA 180 GRADE, GAS NR 4 , 150 GRADE LA CELE CU VENTILATOR , PENTRU 50 MINUTE SAU 40 LA CELE CU VENTILATOR.

Crema se prepara dupa instructiunile de pe plic .Crema sa fie din aceea care se prepara cu lapte RECE !! Gelatina se prepara la fel dupa instructiunile de pe plic. E preferabil sa luati din aceea de la dr Oetker. Un pliculet e deajuns pentru fiecare crema .Se adauga la crema si se bate putin in continuare. ATENTIE !!! Intotdeauna in craticioara in care aveti gelatina se pune putina crema si se amesteca dupa care se pune aceasta compozitie in vasul cu crema initiala .SI NU INVERS!!! Asta din cauza sa preveniti aparitia diverselor bucatele de gelatina formate in crema.

Acum dupa preferinte...daca vreti sa taiati blatul pe nivele si situatia va permite taiati-l si il umpleti in ambele nivele cu cremele aferente. Daca nu puteti face ca mine si anume sa il taiati doar pe din 2 si urmati procedura: blat, crema caramel , crema vanilie, blat. Fara sirop !!! Blatul are o textura destul de buna chiar daca pare putin sfaramicios si daca se pune sirop banuiesc ca se face terci. Acum fiecare face cum vrea, dar in cazul in care vreti sa il transportati nu va sfatuiesc sa il insiropati.

Se pune un strat de frisca pe deasupra dupa care se aranjeaza perele si se toarna tortenguss-ul pentru a tine frisca si perele impreuna.Se decoreaza dupa preferinte.

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alte fructe din compot

2

Tineti tortul peste noapte la frigider ..nu veti fi tentate sa va atingeti de el mai devreme de termen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caramel si pere ...gusturi divine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sheherezada 1

18.04.2012, 14:30

Va multumesc .

Sim0na 1

24.04.2012, 22:16

Foarte bine arata!

ralu_ca 1

11.01.2014, 19:48

arata foarte bine !

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema caramel si ciocolata