Tort cu ciocolata

de Adele in Torturi, 12 Sep 2014 | 2572 vizualizari

 

In primul rand vreau sa precizez ca am facut blatul dupa minunata reteta a Claudiei (Diaconta) http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-pandispan-64674.html...
Acest tort l-am pregatit pentru pitica mea Maria Giulia care astazi isi serbeaza onomastica (Sf. Maria la catolici).
Am avut mici robleme si nu e atat de resuit pe cat mi-am dorit :(...oricum gustul conteaza :D...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua.
  • 120 gr zahar.
  • 120 gr faina.
  • 5 gr praf de copt.
  • 1 esenta de rom.
  • Crema :
  • 250 gr mascarpone.
  • ciocolata 200 gr.
  • Sirop:
  • 3 lingur zahar.
  • 1 esenta rom.
  • Decor biscuiti cu ciocolata si jeleu de capsuni.
  • Ciocolata.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Pentru inceput am pus ouale cu zaharul intr-un vas si le-am mixat pentru cel putin 15 minute pana au deveni spuma. Am pus faina si praful de copt, esenta de rom si am amestecat usor de jos in sus pana compozitia a devenit omogena. Am pregatit o tava rotunda, am pus hartie de copt si am turnat compozitia, am bagat-o la cuptor, deja incalzit la 180°, pentru 20-25 de minute, fara ca sa deschid usa in timpul cuptorului.


Intre timp am pregatit crema: am pus pe baie de abur la topit ciocolata, dupa care intr-un vas am pus mascarponele si am mixat bine pana a devenit cremos, am turnat ciocolata racita si am continuat sa amestec. Crema am lasat-o la frigider pana la momentul folosirii.


Am pregatit siropul cu apa, zahar si esenta de rom.


Blatul bine racit l-am taiat in doua, am asezat o parte pe platou si l-am insiropat, am pus crema si cealalta parte de blat, am insiropat bine si am invelit in crema si decorat cu biscuitii.

 

TIPS-URI

1

Crema mi-a iesit prea moale ,am facut greseala sa pun ciocolata calda.Am lasat-o la frigider mai mult si si-a revenit .

2

Am vrut sa folosesc si frisca dar nu mi s-a batut

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Adele 1

13.09.2014, 09:28

Roxana cu mare drag

Lavinia 1

13.09.2014, 11:36

frumos

Adele 1

13.09.2014, 12:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata