Tort cu cirese si ciocolata

de oanapl in Mancare copii, 27 Mai 2016 | 4105 vizualizari

 

Mai jos regasiti reteta unui tort racoros, de vara, pe care atat piticii cat si bunicii il vor aprecia. 

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 100g faina alba
  • 25g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 115g unt
  • 65g zahar
  • 3 galbenusuri
  • jeleu de cirese:
  • 400g cirese fara samburi
  • 2 linguri brandy
  • 150ml apa
  • 50g zahar
  • 1 stea de anason (sau 1/2 lingurita seminte de anason)
  • 8g gelatina
  • 45ml apa rece
  • crema de ciocolata:
  • 180ml frisca lichida
  • 50ml lapte
  • 40g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 3g gelatina
  • 15ml apa rece
  • 50g ciocolata neagra
  • mousse-ul de ciocolata:
  • 400ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 250g ciocolata cu lapte
  • 2 galbenusuri
  • 50g zahar
  • 25ml apa
  • 4g gelatina
  • 20ml apa rece
  • Decor:
  • 80-100g ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si ciocolata:

Pentru blat, cerni faina, cacaoa, praful de copt si sarea intr-un bol si dai deoparte.

Mixezi untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugi cele 3 galbenusuri si mixezi bine.

Incorporezi amestecul de faina apoi transferi aluatul intr-o tava rotunda (24cm diametru) tapetata cu hartie de copt.


Coci la 170C pentru 30-35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoti tava din cuptor si lasi sa se raceasca apoi montezi blatul intr-un inel de tort.


Pentru jeleu, amesteci apa, zaharul si steaua de anason (eu am folosit seminte de anason deoarece nu aveam stelute) intr-un vas si dai in clocot. Fierbi siropul 5 minute apoi il iei de pe foc si adaugi ciresele si brandy-ul.

Acoperi vasul si lasi sa se raceasca si sa infuzeze.

Amesteci gelatina cu 45ml apa rece si lasi sa se hidrateze 10 minute.

Asezi jumatate din cirese intr-o tava / olita rotunda (16-18cm diametru) tapetata cu folie de plastic.

Scoti anasonul stelat si blenduiesti restul de cirese si siropul ramas.

Treci amestecul printr-o sita fina si adaugi gelatina topita in prealabil.

Torni jeleul peste cirese si dai la congelator cel putin o ora.

Cand jeleul s-a intarit si e usor de manevrat, il transferi peste blat si dai la rece.


Hidratezi gelatina in apa rece, timp de 10 minute.


Amesteci frisca si laptele intr-un vas pe foc mic si aduci la punctul de fierbere.

Intre timp, mixezi zaharul si galbenusurile pana devin cremoase. Torni laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand continuu apoi pui vasul inapoi pe foc si fierbi pana incepe sa se ingroase.

Iei vasul de pe foc si adaugi ciocolata si amesteci pana cand se topeste.

Topesti gelatina cateva secunde pe baie de aburi si o amesteci cu crema de ciocolata.

Torni crema in acelasi vas in care ai facut jeleul si dai la congelator cel putin 1 ora.

Transferi crema peste jeleu si dai la rece.


Amesteci gelatina cu 20ml apa rece si o lasi sa se hidrateze cel putin 10 minute.

Bati frisca cu zaharul pudra pana sta bat si dai la rece.

Topesti ciocolata pe baie de aburi si o dai deoparte.

Amesteci zaharul si 25ml apa intr-un vas, pe foc mediu. Fierbi acest sirop 5 minute pana incepe sa se ingroase.

Intre timp, mixezi galbenusurile cu mixerul pana devin cremoase, apoi torni siropul fierbinte in fir subtire, mixand continuu pana isi tripleaza volumul.

Adaugi gelatina topita, apoi ciocolata topita. Amesteci bine si lasi sa se raceasca la temperatura camerei.

Incorporezi frisca batuta si torni mousse-ul peste crema de ciocolata si nivelezi.

Dai tortul la rece cel putin cateva ore, de preferabil peste noapte.



Pentru decorul de ciocolata, topesti 80-100g ciocolata neagra.

Tai o fasie de hartie de copt care masoara exact cat diametrul total al tortului.

Intinzi hartia de copt pe blatul de lucru si realizezi diverse modele.

Lasi sa se intareasca ciocolata putin, apoi infasori laturile tortului in aceasta fasie de hartie.

Dai la rece 15 minute apoi inlaturi, cu grija, hartia de copt.

Cu un pos, pui cateva moturi de frisca pe tort, apoi ornezi cu cirese.



Lasi tortul la rece pentru cateva ore (sau peste noapte) si apoi il servesti.

 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

2

Gelatina se topeste pe baie de aburi. Nu trebuie sa fiarba deoarece isi pierde proprietatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

ancutsa 1

19.12.2016, 20:48

Foarte frumos!

oanapl 1

20.12.2016, 16:53

Va multumesc de aprecieri!

noiinbucatarie 1

09.01.2017, 23:54

woow!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu Oreo