Tort cu crema de ciocolata alba

de Miha in Torturi, 2 Feb 2012 | 19478 vizualizari

 

Tortul cu care am sarbatorit (acu' vreo 2 luni :))) ) cei mai dulci 4 anisori...

Cam la toate aniversarile torturile pentru copii au fost "tematice". Acum a iesit cum a iesit din lipsa de inspiratie si pentru ca pui mic mi-a cerut mult prea mult decat pot eu face :))

"-Vreau tort cu Tom si Jerry"
-Nu stiu sa-i fac si plus de asta nu am culorile potrivite.
-Mami, ii faci albi si ne prefacem ca sunt fantome" :)))))

Pana la urma am cazut de acord sa fie alb si cu bomboane de alea bune de la televizor, Raffaello adica. :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua mari
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 40 g nuca de cocos
  • Pentru bomboane Raffaello:
  • 250 g lapte praf
  • 100 g zahar pudra
  • 40 g nuca de cocos + nuca de cocos ramasa de la sirop
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt.



Se omogenizeaza usor cu o spatula, amestecand de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pentru ~jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.


Crema:


Crema ar fi de preferat sa se prepare cu o zi inainte, sa stea o noapte la frigider.



Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se pune la foc mic. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, asa cum spuneam.



A doua zi crema se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.



Sa nu faceti greseala sa o gustati, ca apoi ramaneti fara crema pentru tort. :)))


Sirop:


Amestecam laptele cu nuca de cocos si zahar. Punem la foc si dam cateva clocote, pana nuca de cocos se umfla. Dam deoparte, lasam la racit, apoi strecuram printr-o strecuratoare fina.


Bomboane Raffaello:


Am pregatit o jumatate de portie de bomboane Raffaello. O parte le-am folosit pentru ornat, o parte le-am papat ca atare. ;)


Amestecam intr-un castron laptele praf cu zaharul pudra, nuca de cocos, untul moale. In cazul in care compozitia este prea vascoasa se pot adauga cateva linguri de smantana pentru frisca. Sau micsorati cantitatea de lapte praf. Se modeleaza bilute, ce se tavalesc apoi prin nuca de cocos.



Blatul racit se taie in 3 parti. Fiecare parte se insiropeaza. Crema se imparte in 2 si se pune intre blaturi.



Se orneaza cu frisca, nuca de cocos si bomboane Raffaello.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (71)

xana 1

31.10.2013, 02:02

OMG! Ce tort deosebit!!!

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 14:01

minunat tort

kytz 1

04.08.2017, 13:34

Deosebit!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort "Martisor"