Tort de fructe si ciocolata alba

de Andreea Baraboi in Torturi, 5 Mai 2015 | 3877 vizualizari

 

Cum pe data de 21 martie scumpul meu sot si-a sarbatorit ziua de nastere nu putea lipsi tortul !
Cum lui ii place torturile insiropate si cu multe fructe am optat pt un tort racoros si placut gustului.
Cam tarziu postez reteta dar acu is mai libera la butoane ...
O zi frumoasa bucatarasi !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 260 g zahar
  • 260 g faina
  • 50 ml lapte
  • 1 praf copt
  • Crema
  • 500 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 borcan fructe insiropate
  • 2 caserole capsuni
  • pentru bordurile tortului am folosit fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de fructe si ciocolata alba:

Blat

Se  bat  ouale cu zaharul pana ce acesta isi  dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente. Odata incorporata  faina adaugam laptele preferabil  caldut si continuom sa amestecam.

Pe final adaugam praful de copt il incorporam si pe acesta in compozitie.

Ungem cu unt  o tava  rotunda cu diametrul de 26 cm se  aseaza compozitia se da la cuptor preincalzit 40-45 minute, se face testul cu scobitoarea si se lasa in propia tava pana a 2 zi deoarece se taie mai bine cand este facut cu o zi inainte.

Crema

Intr-o  cratita se pune  frisca lichida la foc mic si ciocolata. 

Lasam sa se topeasca dar sa nu fiarba. 

Se da de pe foc si se lasa la rece. Cel mai bine peste noapte. Odata  racita se  bate cu mixerul si se formeaza o frisca lucioasa.

Blatul de taie in 3 straturi.

Obisnuiesc sa folosesc primul  strat de  deasupra  pentru  baza  tortului de dedesubt.

Cu ajutorul inelului de la tava tortului asez prima  felie de blat o insiropez cu siropul din borcanul cu  fructe care le-am scurs si ma folosesc de siropt pt a insiropa  feliile de  blat.

Pe primul strat de  tort   pun  frisca  de ciocolata o intind peste tot  peste care adaug   din  fructele insiropate si asez urmatoarea felie de blat si continui asa pana la ultima  felie de blat.

Pe ultima felie de blat ornez cu frisca si las  cateva ore la rece .

Scos de la rece, scot  inelul  tortului  ornez  cu frisca si bordurile tortului cu frisca de ciocolata peste care arunc  fulgi de migdale.

Capsunile spalate si scurse de apa se  taie in 2 sau chiar 3 depinde de grosimea acesteia si formam un  model frumos incepand din interior spre exterior....

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de fructe si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu nuca pralinata