Tort de fructe si ciocolata alba

de Andreea Baraboi in Torturi, 5 Mai 2015 | 1555 vizualizari

 

Cum pe data de 21 martie scumpul meu sot si-a sarbatorit ziua de nastere nu putea lipsi tortul !
Cum lui ii place torturile insiropate si cu multe fructe am optat pt un tort racoros si placut gustului.
Cam tarziu postez reteta dar acu is mai libera la butoane ...
O zi frumoasa bucatarasi !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 260 g zahar
  • 260 g faina
  • 50 ml lapte
  • 1 praf copt
  • Crema
  • 500 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 borcan fructe insiropate
  • 2 caserole capsuni
  • pentru bordurile tortului am folosit fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de fructe si ciocolata alba:

Blat


Se bat ouale cu zaharul pana ce acesta isi dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente. Odata incorporata faina adaugam laptele preferabil caldut si continuom sa amestecam.


Pe final adaugam praful de copt il incorporam si pe acesta in compozitie.


Ungem cu unt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm se aseaza compozitia se da la cuptor preincalzit 40-45 minute, se face testul cu scobitoarea si se lasa in propia tava pana a 2 zi deoarece se taie mai bine cand este facut cu o zi inainte.


Crema


Intr-o cratita se pune frisca lichida la foc mic si ciocolata.


Lasam sa se topeasca dar sa nu fiarba.


Se da de pe foc si se lasa la rece. Cel mai bine peste noapte. Odata racita se bate cu mixerul si se formeaza o frisca lucioasa.


Blatul de taie in 3 straturi.


Obisnuiesc sa folosesc primul strat de deasupra pentru baza tortului de dedesubt.


Cu ajutorul inelului de la tava tortului asez prima felie de blat o insiropez cu siropul din borcanul cu fructe care le-am scurs si ma folosesc de siropt pt a insiropa feliile de blat.


Pe primul strat de tort pun frisca de ciocolata o intind peste tot peste care adaug din fructele insiropate si asez urmatoarea felie de blat si continui asa pana la ultima felie de blat.


Pe ultima felie de blat ornez cu frisca si las cateva ore la rece .


Scos de la rece, scot inelul tortului ornez cu frisca si bordurile tortului cu frisca de ciocolata peste care arunc fulgi de migdale.


Capsunile spalate si scurse de apa se taie in 2 sau chiar 3 depinde de grosimea acesteia si formam un model frumos incepand din interior spre exterior....


Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de fructe si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (13)

Rocsi 1

05.05.2015, 20:30

Ce fain si bun!

robert_badica 1

05.05.2015, 20:55

frumos tort ai pregatit!

Andreea Baraboi 1

10.05.2015, 18:59

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!