Tort "LAPTE DE PASARE" (3)

de anisoara in Torturi, 16 Aug 2010 | 17040 vizualizari

 

Cu 35 de ani in urma am preparat prima data acest tort. De atunci multe retete de tort am facut, dar el a ramas favoritul , la ocazii foarte speciale. E gustos , nu necesita multa munca, dar este capricios in timpul coacerii blatului . In general nu poti servi la masa mai mult, decat o felie de tort.

Inchipuiti-va, cata ciocolata ati manca ??? una - doua -zece. Aceuasi senzatie o aveti , dupa ce gustati acest tort ... cu ochii ati manca tot... dar este imposibil... blatul cu gust de ciocolata, crema cu gustul de umplutura de la ciocolata "lapte de pasare", iar deasupra glazurat cu ciocolata , care a fost preparata in conditii de casa... si totul este preparat din PRODUSE NATURALE.

Tortul cu aceaiasi denumire , dar dupa alte receta preparat in gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/4167/tort-lapte-de-pasare.html

 

INGREDIENTE

 Blatul:
  • 10 albusuri
  • 1.5 pahar de zahar sau zahar pudra
  • 4 linguri pline cu faina
  • 2 linguri rase de cacao
  • Putina vanilina(Praf sau esenta)
  • Un pic de sare de lamaie
Crema :
  • 10 galbenusuri
  • 250 ml de lapte
  • 250 gr de zahar
  • 2 linguri pline de faina
  • 300 grame de unt
  • Un plicilulet  de vanilina
Glazura de ciocolata:
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de lapte
  • 3-4 linguri rase de cacao
  • 60 gr de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "LAPTE DE PASARE" (3):



Prepararea blatului:

Albusurile se bat spuma cu zaharul sau cu zahar pudra ( mai bine) si o picatura de sare de lamaie.
Aparte se amesteca faina cu cacao si vanilina. Pe urma faina cu cacaua se toarna treptat in albusurile batute . Se amesteca numai intr-o directie cu mare atentie , ca sa nu se lase albusurile.
Cuptorul se incalzeste pana la temperatura de 170 C . Forma pentru coacerea blatului se unge cu unt, si la fundul formei se pune hartie de pergament unsa, in prealabil, cu unt. Aluatul se toarna in forma cu mare atentie. Se coace in cuptorul preincalzit timp de o ora. Cand se pune in cuptor tava, focul se scade la temperatura de 130-140C.
Atentie, primele 40 de minute nu se deschide cuptorul. Se aseaza blatul. ( aceasta estepartea cea mai neplacuta la acest tort, cu totul, ca gustul nu se schimba.)
Dupa coacere , blatul pàre moale , si ti se pare , ca parca nu este copt. Asa trebuie sa fie.
Blatul se scoate din foarma doar dupa ce s-a racit.



Prepararea cremei:

In timpul cat se coace blatul se prepara crema.
Zaharul se topeste cu laptele la foc mijlociu.
Intr-un vas aparte se amesteca galbenusurile cu faina Treptat , se adauga laptele fierbinte cu zaharul topit. Se toarna totul intr-un vas care se pune la foc la bain marine .
Crema se fierbe la bain marine pana cand incepe sa se ingroasa, undeva 10-15 minute. In timpul fierberii mereu se amesteca cu o lingura de lemn.

In stare calduta , treptat, se adauga untul molcut si vanilina. Se amesteca foarte bine pana primim o masa foarte consistenta. Se vede in poza. Crema se pune la racit in frigider ,se intareste mai mult.



Prepararea glazurii :
Cacaua se amesteca cu zaharul. Se toarna laptele caldut si vasul se pune la fiert la foc mijlociu.

Se fierbe glazura la foc mijlociu, pe urma mai mic , timp de 15 minute, pana se ingroasa. In timpul fierberii se adauga untul. Cand se raceste ,se adauga putin rom sau esenta de vanilina.


Asamblarea tortului:


Blatul de ciocolata se raceste . Se unge deasupra toata crema de inaltimea 2 cm. Peste crema se toarna glazura putin calduta si se unge pe parti. Tortul se poate servi dupa 4 ore.

In timpul cand feliati tortul , glazura preparata dupa aceasta reteta - crapa, dar sa stiti ca e foarte gustoasa. Eu am preparat-o , dar am folosit-o pentru alta reteta, deoarece am hotarat sa ornez tortul si am inteles ca voi folosi foarte multa ciocolata.

Combinatia blatului din ciocolata cu crema aceasta finuta si totodata care isi mentine forma si glazura ii redau un sharm si gust deosebit, acestui tort. De aici si-a primit aceasta denumire. Ce este mai gustos ca laptele de pasare .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "LAPTE DE PASARE" (3)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

daniastefania 1

02.02.2015, 22:50

Arata demential! Cred ca si gustul e pe masura!

Xandrinne 1

06.02.2015, 09:44

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 22:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de fructe