Tort cu mousse de ciocolata

de AncaAly in Torturi, 15 Aug 2011 | 3791 vizualizari

 

Tort cu mousse de ciocolata, un adevarat deliciu

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 10 linguri apa
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de copt
  • Mousse ciocolata neagra:
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 ciocolati (300g): una cu lapte, una amara
  • 3 foi gelatina
  • 150 ml frisca batuta
  • Mousse ciocolata alba:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • 3 foi gelatina
  • 150 ml frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

Preparare tort cu mousse de ciocolata:


Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga treptat cate o lingura de apa. Separat se amesteca faina, cacao si praful de copt si se adauga cate putin peste galbenusuri. Albusurile se bat spuna separat si se adauga peste compozitia anterioara, amestecandu-se de sus in jos. Compozitia se toarna intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu faina si se da la cuptor. Se verifica cu scobitoarea daca este copt.


Mousse: (se procedeaza la fel pt amandoua) Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece. Frisca lichida se da in clocot la foc mic. Se adauga ciocolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se lasa putin la racit. Se adauga foile de gelatina si se amesteca bine. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.


Blatul de taie in 3. In tava in care s-a copt se aseaza primul blat apoi se toarna mousse-ul de ciocolata neagra. Se adauga al doilea blat si se toarna mousseul de ciocolata alba, iar apoi se aseaza ultimul blat. Se da la frigider pana se intareste.


Tort cu mousse de ciocolata se scoate din forma si se orneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MIUTA 1

18.08.2011, 17:23

Excelent arata

AncaAly 1

18.08.2011, 20:42

ms Miuta

mamaieelena 1

18.09.2011, 23:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Tortulet de biscuiti cu budinca si fructe