Desert tort diplomat cu doua creme

de mirela0911 in Torturi, 4 Noi 2018 | 6815 vizualizari

 

Un tort delicios si racoros, ca tot e toamna frumoasa si calduroasa! :D

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • un praf de sare
  • 16 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa rece

Crema:

  • 500 g iaurt grecesc
  • 150 ml smantana pentu frisca
  • 160 g zahar pudra vanilat
  • 300 g fructe de padure
  • 100 g visine congelate
  • 100 g iaurt grecesc
  • 1 plic gelatina

Sirop:

  • 400 ml apa
  • 2-3 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie

Pt. ornat:

  • 500 ml smantana pt frisca La Dorna
  • 4 lg zahar pudra vanilat
  • fructe de padure
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat cu doua creme:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza. La final se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se incorporeaza in spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in spuma cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, de preferat peste noapte. Se taie in trei parti.

Siropul: Apa impreuna cu zaharul se pun pe foc si se fierb 5 minute. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga coaja rasa de lamaie.

Crema: Visinele de la congelator se pun in blender impreuna cu cele 100 g iaurt si se fac piure. Se strecoara printr-o sita pentru a indeparta bucatile de coaja nezdrobite. Se adauga 60 g zahar pudra vanilat si se amesteca.

Intr-un bol se pune iaurtul, smantana pentru frisca si 100 g zahar pudra vanilat. Se mixeaza bine pana se dizolva zaharul. Din aceasta cantitate obtinuta, 500 g se pun separat iar in ce a ramas se toarna compozitia cu visine. Ar trebui sa obtinem la final aceeasi cantitate de crema, si din cea simpla si din cea cu visine. 

Gelatina se pune la hidratat apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se imparte in doua si se toarna in fiecare bol cu crema. Se amesteca bine si se adauga apoi in fiecare crema fructele de padure (eu am avut congelate). Se dau cremele la rece pentru 5-8 minute pentru a se inchega usor, sa nu curga foarte tare in momentul asamblarii tortului.

Pe un platou se asaza inelul formei in care s-a copt blatul. Se imbraca in folie alimentara si se asaza primul blat. Se insiropeaza si se toarna crema colorata cu visine. Se niveleaza apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si se pune cealalta crema. Se acopera cu ultimul blat insiropat si se da la rece pana se incheaga bine cremele.

Smantana pentru frisca de la frigider se toarna intr-un vas, se adauga zaharul pudra vanilat dupa gust si se mixeaza pana devine consistenta si se poate folosi pentru ornat.

Se scoate tortul de la rece, se indeparteaza inelul si folia si se imbraca tortul in frisca dupa imaginatia fiecaruia si se orneaza cu fructe de padure. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Diametrul tavii folosite este de 25 cm.

2

Ornarea se poate face in functie de imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella