Poiana cu margarete

de nico_nico in Torturi, 16 Dec 2010 | 2704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 8 linguri apa,
  • 12 linguri de faina,
  • 12 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 zahar vanilat,
  • un praf de sare.
  • Crema:
  • 250gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.
  • Sirop:
  • 8 linguri zahar,
  • 300 ml apa,
  • 1 esenta rom.
  • Decor:
  • 500 ml frisca Hulala,
  • margarete decor,
  • bombonele decorative
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poiana cu margarete:

Pentru blat separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu 6 linguri zahar, zaharul vanilat si 4 linguri de apa si praful de copt.Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri apa si un praf de sare si cu 6 linguri de zahar apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.Compozitia se pune in forma rotunda de tort unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se indeparteaza hartia.


Tortul se taie in trei blaturi si se insiropeaza cu sirop: zaharul se caramelizeaza se adauga apa se lasa sa fiarba pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit si se pune la sfarsit esenta de rom.


Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.


Blaturi insiropate se umplu cu crema de ciocolata.Frisca se bate bine cu mixerul pana se intareste si se orneaza dupa imaginatie(eu am folosit margarete si bombonele decorative).



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poiana cu margarete" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ada 1

20.12.2010, 20:32

e foarte frumos si cred ca e si gustos

nico_nico 1

04.01.2011, 10:04

Multumesc fetelor pentru vizita si aprecieri

elena1988 1

02.02.2011, 17:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru diabetici