Tort cu crema de lamaie,cirese amare si jeleu de menta

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 26 Iun 2011 | 4832 vizualizari

 

ieri m-am trezit cu gandul sa fac un chec din albusuri, insa cand am ajuns in bucatarie am gasit un plic de crema de lamaie si mi-am zis sa fac o tarta....am pus blatul la cuptor si in timpul asta mi-a venit ideea de a face si un jeleu din menta, asa ca pana la urma a iesit un tort delicios.
Ideea imi apartine.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 3 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 2 linguri de mac
  • un praf de copt
  • esenta de lamaie
  • zahar vanilat

pentru crema:

  • un plic crema de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 2-3 linguri dulceata de cirese amare
  • sirop de cirese amare ( dupa gust )
  • 1 plic gelatina

pentru jeleul de menta:

  • 50 ml sirop de menta
  • 50 ml apa
  • 1 plic gelatina


Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie,cirese amare si jeleu de menta:

Batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte zaharul, adaugam apoi pe rand celelate ingrediente, la sfarsit punem faina, praful de copt si macul, omogenizam si turnam compozitia intr-o forma de copt cu pereti detasabili, unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Lasam la cuptor aproximativ 30 de minute la foc mic.

Facem testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt blatul, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 2.

Intre timp pregatim crema:

Punem laptele, praful de crema intr-un vas si mixam pana se intareste, nu adaugam zahar, asa cum scrie pe plic pentru ca vom pune dulceata si sirop, dupa gust.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o punem peste crema.

dam crema la frigider 10-15 minute pana incepe sa se intareasca.

Pregatim si jeleul de menta:

Amestecam siropul cu apa si cu gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet si dam la rece 10 - 15 minute.

Asamblare:

Punem folie alimentara pe fundul formei, primul blat pe care il insiropam cu sirop de menta amestecat cu putina apa, apoi punem crema ( oprim 2 linguri de crema ca sa ornam ) , celalat blat insiropat, peste care vom turna jeleul de menta.

Dam forma la frigider cel putin 3 ore.

Cand s-a inchegat crema si jeleul, desfacem cu grija marginile formei, indepartam folia si mutam pe un platou ( cu grija sa nu ramaneti cu jumatate din tort :)) ).

Ornam cu restul de crema sau il puteti lasa asa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie,cirese amare si jeleu de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

adry88 1

28.06.2011, 15:45

grozava

Dana Cristea - pusikmea 1

02.07.2011, 22:27

multumesc frumos pentru aprecieri, chiar a fost un deliciu

Lau 1

02.07.2011, 22:33

grozava

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ricotta si capsuni "Vis de fructe"