Tort cu crema de nuca

de rebecca19 in Torturi, 10 Mar 2014 | 1285 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • jum.plic praf de copt

crema:

  • 10 ling faina
  • 1 litru jum.lapte
  • 2 linguri cacao
  • jum.kg de nuca
  • 1 pachet mic de unt Rama
  • jum kg zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuca:

Blat: se separa galbenusurile de albusuri,se bat albusurile cu praful de copt pana devine o spuma tare,se adauga treptat zaharul care trebuie batut bine,se adauga galbenusurile si se bate cu mixerul si se adauga faina treptat.Blatul obtinut se pune in tava la copt si se lasa pana trece de testul scobitorii.

Crema: se pune la fiert 1 litru de lapte,iar cu celalalt jumatate de litru impreuna cu faina si cacaoa facem compozitia (care trebuie adaugata peste litrul de lapte dupa ce fierbe) se amesteca bine sa nu fie gogosi si se adauga 300 g zahar.

Cand fierbe litrul de lapte se  toarna compozitia si se lasa la foc pana se ingroasa.Se pune la racit(trebuie racita bine bine) separat se freaca untul cu zahar.Cand ii rece crema,intr-un castron se pune o lingura de crema,o lingura din compozitia de unt si zahar,tot asa pana terminati ambele compozitii,iar la sfarsit se adauga nuca treptat.***

Cand amestecati cele compozitii,amestecati doar intr-o parte sa nu se taie!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de nuca-0
Tort cu crema de nuca-1

COMENTARII (14)

rebecca19

rebecca19 1

11.03.2014, 20:38

Multumesc frumos pentru comm.dragute!

deyutzky

deyutzky 1

11.03.2014, 21:14

Bine ai veniiit!!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

12.03.2014, 17:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!