Tort cu crema de nuca

de rebecca19 in Torturi, 10 Mar 2014 | 1387 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • jum.plic praf de copt

crema:

  • 10 ling faina
  • 1 litru jum.lapte
  • 2 linguri cacao
  • jum.kg de nuca
  • 1 pachet mic de unt Rama
  • jum kg zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuca:

Blat: se separa galbenusurile de albusuri,se bat albusurile cu praful de copt pana devine o spuma tare,se adauga treptat zaharul care trebuie batut bine,se adauga galbenusurile si se bate cu mixerul si se adauga faina treptat.Blatul obtinut se pune in tava la copt si se lasa pana trece de testul scobitorii.


Crema: se pune la fiert 1 litru de lapte,iar cu celalalt jumatate de litru impreuna cu faina si cacaoa facem compozitia (care trebuie adaugata peste litrul de lapte dupa ce fierbe) se amesteca bine sa nu fie gogosi si se adauga 300 g zahar.


Cand fierbe litrul de lapte se toarna compozitia si se lasa la foc pana se ingroasa.Se pune la racit(trebuie racita bine bine) separat se freaca untul cu zahar.Cand ii rece crema,intr-un castron se pune o lingura de crema,o lingura din compozitia de unt si zahar,tot asa pana terminati ambele compozitii,iar la sfarsit se adauga nuca treptat.***


Cand amestecati cele compozitii,amestecati doar intr-o parte sa nu se taie!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

rebecca19 1

11.03.2014, 20:38

Multumesc frumos pentru comm.dragute!

deyutzky 1

11.03.2014, 21:14

Bine ai veniiit!!

elucubratiiculinare 1

12.03.2014, 17:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Valentine's