Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca

de Dea_Dea in Torturi, 26 Feb 2015 | 10072 vizualizari

 

EXCEPTIONAL

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 gr praf de copt cu sofran Dr.Oetker
  • CREMA :
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida

  • CARAMEL:
  • 8 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 100 gr miez de nuca
  • 50 gr nuca de cocos
  • esenta de rom

  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca:

Blat: Albusurile se mixeaza cu praful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, mixam , iar la final faina amestecata cu praful de copt, omogenizam cu o spatula. Punem compozitia in tava rotunda cu diametrul de 16cm si coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu 40-45 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Crema: 400 ml lapte punem la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul il dizolvam cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este rece amestecam cu frisca batuta.

Caramel: Zaharul se pune la caramelizat , cand este gata se ia de pe foc si se amesteca cu frisca lichida, se pune din nou pe foc pana se topeste , se adauga untul si se fierbe pana ajunge la consistenta dorita . Adaugam miezul de nuca, esenta de rom si nuca de cocos , mai lasam un clocot si lasam la racit.

Sirop: Dizolvam zaharul in apa si adaugam esenta de vanilie.


ASAMBLARE
Taiem blatul in 5 (4 taieturi). Crema de vanilie o impartim in asa fel sa ne ajunga si sa imbracam tortul. Insiropam  o parte din blat , punem crema caramel, crema de vanilie, blat si tot asa pana terminam , la final imbracam tortul in crema de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si jeleu de visine