Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca

de Dea_Dea in Torturi, 26 Feb 2015 | 5895 vizualizari

 

EXCEPTIONAL

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 gr praf de copt cu sofran Dr.Oetker
  • CREMA :
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida

  • CARAMEL:
  • 8 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 100 gr miez de nuca
  • 50 gr nuca de cocos
  • esenta de rom

  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca:

Blat: Albusurile se mixeaza cu praful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, mixam , iar la final faina amestecata cu praful de copt, omogenizam cu o spatula. Punem compozitia in tava rotunda cu diametrul de 16cm si coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu 40-45 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit.


Crema: 400 ml lapte punem la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul il dizolvam cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este rece amestecam cu frisca batuta.


Caramel: Zaharul se pune la caramelizat , cand este gata se ia de pe foc si se amesteca cu frisca lichida, se pune din nou pe foc pana se topeste , se adauga untul si se fierbe pana ajunge la consistenta dorita . Adaugam miezul de nuca, esenta de rom si nuca de cocos , mai lasam un clocot si lasam la racit.


Sirop: Dizolvam zaharul in apa si adaugam esenta de vanilie.




ASAMBLARE

Taiem blatul in 5 (4 taieturi). Crema de vanilie o impartim in asa fel sa ne ajunga si sa imbracam tortul. Insiropam o parte din blat , punem crema caramel, crema de vanilie, blat si tot asa pana terminam , la final imbracam tortul in crema de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

26.02.2015, 22:01

Waw, waw!

Dea_Dea 1

27.02.2015, 00:52

Ela am colorat crema

mihaelar63 1

01.03.2015, 01:14

Ce tort bun ne-ai adus

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu ciocolata