Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca

de Dea_Dea in Torturi, 26 Feb 2015 | 5623 vizualizari

 

EXCEPTIONAL

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 gr praf de copt cu sofran Dr.Oetker
  • CREMA :
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida

  • CARAMEL:
  • 8 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 100 gr miez de nuca
  • 50 gr nuca de cocos
  • esenta de rom

  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca:

Blat: Albusurile se mixeaza cu praful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, mixam , iar la final faina amestecata cu praful de copt, omogenizam cu o spatula. Punem compozitia in tava rotunda cu diametrul de 16cm si coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu 40-45 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit.


Crema: 400 ml lapte punem la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul il dizolvam cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este rece amestecam cu frisca batuta.


Caramel: Zaharul se pune la caramelizat , cand este gata se ia de pe foc si se amesteca cu frisca lichida, se pune din nou pe foc pana se topeste , se adauga untul si se fierbe pana ajunge la consistenta dorita . Adaugam miezul de nuca, esenta de rom si nuca de cocos , mai lasam un clocot si lasam la racit.


Sirop: Dizolvam zaharul in apa si adaugam esenta de vanilie.




ASAMBLARE

Taiem blatul in 5 (4 taieturi). Crema de vanilie o impartim in asa fel sa ne ajunga si sa imbracam tortul. Insiropam o parte din blat , punem crema caramel, crema de vanilie, blat si tot asa pana terminam , la final imbracam tortul in crema de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

26.02.2015, 22:01

Waw, waw!

Dea_Dea 1

27.02.2015, 00:52

Ela am colorat crema

mihaelar63 1

01.03.2015, 01:14

Ce tort bun ne-ai adus

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cupola cu vanilie si caramel