Tort cu crema de vanilie si fructe

de Maria68 in Torturi, 31 Dec 2012 | 3765 vizualizari

 

Un An nou bun cu multa sanatate si numai bucurii !
La Multi Ani !!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 400 g faina
  • 100 ml ulei
  • 7 linguri zahar
  • 4 albusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 3 oua
  • 100 g nuca macinata
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte dulce
  • 100 g zahar
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 40 g amidon alimentar
  • 1 pastaie vanilie
  • 150 g zmeura (sau alte fructe preferate)
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata neagra(sau menaj)
  • 2 linguri lapte
  • 30 g unt
  • Pentru decor:
  • 300 g ciocolata cu lapte fructe proaspete (zmeura sau alte fructe preferate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si fructe:

Se mixeaza 3 galbenusuri cu uleiul si zaharul, se adauga coaja rasa de portocala, nuca macinata si treptat, faina cernuta cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza delicat cele 7 albusuri batute spuma tare. Se toarna compozitia  intr-o forma de copt tapetata cu hartie pentru copt si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru cca. 45 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea.

Pentru crema, fierbem laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, la foc mic. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul si putin lapte rece, apoi turnam incet in fir subtire, laptele fierbinte, amestecand intruna sa nu se branzeasca  si lasam  sa fiarba la foc mic, omogenizand continuu, pana capata consistenta unei creme. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste, dupa care incorporam untul moale.

Taiem blatul in doua felii orizontale, asezam blatul de jos pe un platou, turnam deasupra jumatate din crema, adaugam fructele, apoi restul de crema si acoperim cu cea de-a doua felie de blat. Lasam tortul la frigider 2 ore.

Topim pe baie de abur 300 g ciocolata cu lapte si o intindem pe o hartie de copt de dimensiunea si inaltimea tortului. Lasam sa se intareasca.

Pentru glazura, razuim ciocolata, o amestecam cu laptele si incalzim compozitia la bain-marie, pana se topeste ciocolata si incepe sa se lege ca o crema. Se ia de pe foc. O lasam sa se racoreasca putin, apoi frecam cu untul si o turnam peste tort. Desprindem foaia de ciocolata de pe hartie si imbracam tortul. Garnisim  deasupra cu fructe proaspete si aschii de ciocolata( dar eu al ales sa folosesc praline).

Se lasa la rece cateva ore, inainte de a-l servi.

Revista: Click

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (10)

Lau 1

31.12.2012, 19:54

la multi ani

Maria68 1

01.01.2013, 01:19

Va multumesc pentru comentariile frumoase
Sa aveti parte de un An Nou cu multe impliniri

Rocsi 1

01.01.2013, 12:02

La multi ani cu tot ce iti doresti pentru Noul An...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de vanilie