Tort cu crema ganache si vanilie

de deyutzky in Torturi, 11 Apr 2014 | 5043 vizualizari

 

Tortul l-am pregatit pentru ziua unui coleg de munca (sefu') :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 230 g faina
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 g cacao
  • 430 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema de vanilie:
  • 400 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3-4 linguri de zahar
  • 3 linguri amidon
  • Crema ganache:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 100 gr ciocolata alba
  • Glazura ciocolata:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • Decoratiuni din zahar caramelizat:
  • 4-5 linguri de zahar
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1/2 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganache si vanilie:

Pregatim crema ganache: punem intr-un ibric 200 ml frisca lichida iar cand este aproape de punctul de fierbere(fara sa fiarba) adaugam ciocolata alba si amestecam pana cand se topeste. O dam la frigider pentru minim 3-4 ore.

Restul de 200 ml de frisca o mixam cu intaritorul si o pastram pt decorarea tortului.  
Dupa ce crema s-a racit o mixam timp de cateva minute pana cand se intareste bine. Daca vi se pare crema prea moale puteti adauga din frisca mixata pana cand ajungeti la compozitia dorita.
Blat:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, ueiul si esenta de rom si mixam bine pana la omogenizare.

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi. Fiecare foaie o tinem la cuptor la foc mic-mediu aprox 10 minute.
Lasam foile la racit.

Crema de vanilie:
Punem 300 ml lapte la foc mic si adaugam galbenusurile batute. 
Intr-un bol amestecam zaharul+amidonul+laptele ramas(100 ml) si turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte. 
Amestecam incontinuu cu un tel pana cand crema se ingroasa. Adaugam esenta de vanilie si lasam crema la racit.

Asamblare:
Asezam pe un platou prima foaie de blat si o insiropam cu siropul pregatit (amestecam apa+zaharul+esenta de rom).

Turnam crema de vanilie, adaugam al 2lea blat pe care il insiropam, punem crema ganache si terminam cu ultimul blat insiropat.

Ornam cu frisca ramasa si cu decoratiuni din zahar caramelizat (punem zaharul intr-un ibric pe foc si il lasam la topit pana prinde o culoare maronie,iar cat este fierbinte formam cu o lingura diferite forme pe o foaie de copt).

In mijloc turnam glazura de ciocolata: topim ciocolata pe baie de aburi si turnam frisca lichida treptat pana cand obtinem compozitia dorita.

Se pastreaza la frigider.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganache si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

laura_n 1

14.04.2014, 16:09

andaleee

deyutzky 1

14.04.2014, 16:32

simona te puuup si iti multumesc

deyutzky 1

14.04.2014, 16:33

andaleeee Laurici )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort " Lapte de pasare"