Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 3536 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chec
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr unt, moale
  • 4 oua, batute150 gr faina
  • 100 gr fistic, macinat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • Pentru crema de vanilie
  • 250 gr branza grasa de vaca
  • 100 gr zahar pudra
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru topping
  • 2 linguri apa
  • 100 gr zahar pudra
  • o mana plina de fistic tocat mare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel:

Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu unt si tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-un vas, bate untul cu zaharul, apoi adauga ouale si laptele si mixeaza-le.Intr-un alt vas, amesteca faina cu fisticul macinat si praful de copt, apoi incorporeaza-le in amestecul cu unt.Pune compozitia obtinuta in tava, netezeste suprafata cu o spatula si da totul la copt 20-30 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru, acesta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.


Pentru crema, amesteca branza cu zaharul pudra, semintele si esenta de vanilie.


Taie blatul in jumatate, pe orizontala.Pe prima jumatate pune crema de vanilie si intinde-o apoi aseaza cealalta jumatate de blat deasupra.

Pentru topping, amesteca 2 linguri apa cu 100 gr zahar pudra, intr-o cratita, pe foc potrivit, pana va incepe sa se caramelizeze.Adauga fisticul tocat mare si amesteca.Toarna repede topping-ul peste tort, apoi serveste tortul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Inimioara