Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

de laura_n in Torturi, 23 Feb 2015 | 11735 vizualizari

 

Acolo unde exista dragoste adevarata, in orice moment, in orice imprejurare, ea poate fi omagiata, pastrata, declarata, dovedita...ca e Valentine's, ca e Dragobete, ca e joi, ca e dimineata, ca e vacanta, ca e o cumpana a vietii, ca e un moment de bucurie intensa, dragostea trebuie sa fie exact asa cum ne invata biblia:
"Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul."
Recunosc ca nu mai apreciez forma si aspectul pseudo -sarbatorilor de dragoste, au devenit mult prea plastice, mult prea impopotonate si lipsite de continut, de valoare, dar asta nu inseamna ca nu iubesc sau ca nu omagiez dragostea.
Iata un mic rasfat de iubire, o lingurita de dragoste adevarata, fiindca in orice mancare, alaturi de sare, piper sau zahar, dragostea este un ingredient cheie!

 

INGREDIENTE

  • - 400 gr smantana grasa
  • - 200 gr ciocolata alba
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 1 cana cafea naturala
  • - 2 pachete biscuiti oreo
  • - 1 cub mic unt (20-30 gr)
  • - 400 gr ciocolata cu lapte
  • - 200 ml suc proaspat de portocale
  • - 100 ml apa rece
  • - 100 ml suc sfecla rosie
  • - 200 gr mure +zmeura
  • - 4 linguri zahar alb
  • - 1 cub unt ( 50 gr)
  • - 1 canita lapte ( 150 ml)
  • - 2 pliculete gelatina ( 20 gr)
  • - dragoste cat cuprinde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe:

Mai intai de toate, pregatim ingredientele la indemana si formele in care vom pune desertul.


Eu am folosit doua forme de mini tort si trei cupe de sticla.


Hidratam 1 plic de gelatina in apa rece si alt plic in sucul de sfecla. Maruntim biscuitii la robot. Topim untul in cuptor si apoi il turnam peste biscuiti. Amestecam bine si obtinem o compozitie densa, lipicioasa. Punem compozitia de biscuiti in forma/formele pregatire si presam bine cu o lingura metalica pana formam o baza cu nivel egal. Punem la copt in cuptor, la foc iute, aproximativ 5 minute. Apoi, scoatem si lasam la racit.


Intr-un vas, punem pe foc, 200 gr smantana, lasam pana cand incepe sa fiarba si punem peste ea ciocolata alba rupta in bucati. Dam vasul de pe foc si amestecam in continuu pana se topeste ciocolata si devine vascoasa. Adaugam jumatate din gelatina hidratata in apa si amestecam pana se dizolva. La sfarsit adaugam sucul de portocale si amestecam. Turnam un strat aproximativ egal cu cel de biscuiti in forma/forme. Dam la frigider sau daca vreti sa se intareasca mai repede, puneti in congelator.


In alt vas, punem pe foc, 200 gr de smantana, lasam pana cand incepe sa fiarba si punem peste ea 200 gr de ciocolata neagra. Dam vasul de pe foc, si amestecam in continuuu pana se topeste ciocolata. Adaugam jumatate din gelatina hidratata in apa si amestecam pana se topeste. Adaugam cafeaua si omogenizam. Lasam un pic sa se raceasca, apoi scoatem formele din frigider sau congelator si cu ajutorul unei linguri, turnam din compozitie peste stratul alb. Nu turnati direct din vas pentru ca e posibil sa se amestece compozitiile. Dam din nou la rece.


Intr-un vas, punem fructele, adaugam 1 cana apa si le blenduim. Strecuram sucul obtinut si il punem intr-un vas pe foc. Adaugam 4 linguri de zahar alb si lasam pana se topeste zaharul. Dam deoparte si adaugam restul de gelatina hidratat in suc de sfecla. Amestecam pana se topeste gelatina si lasam un pic la racit.


Scoatem formele de la rece,cu o lingura turnam din compozitia de fructe peste stratul negru si dam din nou la rece.


Topim 400 gr de ciocolata cu lapte, adaugam o cana cu lapte si un cub de unt si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam restul de gelatina hidratat in suc de sfecla si amestecam pana se topeste. Lasam un pic la racit.


Scoatem formele de la rece, desfacem peretii, scoatem deserturile si le asezam pe un grilaj sau pe un tocator de lemn. Cu o lingura, incepem sa turnam glazura de ciocolata, pana imbracam totul. Nu incercati sa o nivelati ulterior cu un cutit sau o spatula fiindca veti lasa urme.


Dam la rece si apoi ornam dupa bunul plac. Eu am ales sa fac o bordura de inimioare din ciocolata si am pudrat un pic de cacao.


Are o textura cremoasa, ciocolatoasa, si ofera o explozie de arome: cafea, portocala, fructe de padure.


 

TIPS-URI

1

Are o textura cremoasa, ciocolatoasa, si ofera o explozie de arome: cafea, portocala, fructe de padure.

2

Este un desert minunat, de rasfat chiar, desi implica un pic timp si complexitate ca sa il realizati, insa nu uitati ca "acolo unde dragoste nu e... nimic nu e!" :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

raluca95 1

21.01.2016, 22:34

ce bunatate

oanapl 1

14.02.2017, 09:25

Arata grozav!

kytz 1

14.02.2017, 09:38

Un tort superb, de vis! Si introducerea e in asentimentul meu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Fantezie cu portocale