Tort cu jeleu de piersici

de Lau in Dulciuri, 17 Mai 2015 | 972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 300 g branza de vaci
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g iaurt
  • 200 g frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • piersici din compot
  • 125 ml compot de piersici
  • Decor
  • piersici
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de piersici:

Blat:


mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.


Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecam cu o paleta cu miscari unsoare.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.


Crema:


intr-un vas se hidrateaza 1 plic de gelatina cu apa cat sa acopere, se dizolva pe baie de aburi, lasam cateva secunde la temperatura camerei.


In alt vas adaugam compotul si o piersica din compot maruntita cu furculita, gelatina si amestecam bine.


Tapetam un bol mai mare cu folie alimentara, adaugam 1/2 din jeleul pregatit si rotim pana acoperim uniform bolul. Dam la congelator cat pregatim crema.


Branza o trecem printr-o sita fina dupa care o amestecam cu iaurtul, zaharul pudra, gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic.


Amestecam bine, dam la frigider 10 min dupa care incorporam frisca batuta spuma,


Scoatem bolul din congelator adaugam 1/2 crema, adaugam felii de piersici si jeleu ramas, dam la frigider 30 min dupa care adaugam restul de crema si blatul insiropat.


Dam la frigider cateva ore dupa care il rasturnam pe un platou,indepartam folia si decoram cu frisca, piersi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

dantes 1

18.05.2015, 09:05

Delicios!

MOKUSKA 1

18.05.2015, 13:14

Lau 1

18.05.2015, 15:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!