Tort cu mango si piersici

de papabundetot in Torturi, 1 Iul 2013 | 1165 vizualizari

 

Pentru ca tortul de afine a avut mare succes la ai mei si l-au papat imediat,am zis sa mai fac un tort dar de data asta cu ce aveam prin casa,pentru ca afara era…rupere de nori,asa ca am facut tortul asta cu mango si piersici si cu blat din pandispan pentru ca nici biscuiti nu am mai avut.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 2 buc mango
  • 5 piersici mici
  • 375 ml iaurt cu 0% grasimi
  • 400 ml frisca lichida
  • 7 foi de gelatina
  • 200 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mango si piersici:

Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma tare,separat in alt vas, galbenusurile le-am amestecat bine cu uleiul,apoi le-am adaugat peste spuma de albusuri.Am amestecat bine si apoi am adaugat pe rand,zaharul si faina amestecand pentru a se omogeniza. Aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o forma de tort cu fund detasabil dar o parte din aluat l-am amestecat cu cacao si am obtinut un blat in 2 culori.L-am lasat la copt cam 30 min pana cand a trecut testul cu scobitoarea,apoi l-am scos si l-am lasat sa se raceasca.


Crema: Am pus intr-o cratita 200 gr zahar si un strop de apa si le-am pus la foc,am amestecat si am lasat pana s-a topit zaharul si s-a format un sirop,apoi am adaugat fructele pe care in prealabil le-am taiat bucatele mici,le-am lasat sa fiarba 5 min si apoi le-am zdrobit cu blenderul.Am adaugat mai apoi iaurtul si gelatina si am mai lasat sa dea un clocot. Am dus si crema la racit si cand a ajuns la o temperatura buna am amestecat-o cu frisca batuta tare si apoi am pus-o peste blatul de tort. Am dat la frigider 2-3 ore,iar apoi am decorat cu frisca si cateva bombonele de ciocolata si un sirop de fructe de padure.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mango si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

roxana_simona 1

01.07.2013, 13:49

yam yam

papabundetot 1

01.07.2013, 14:12

rectific...a aratat...s-a cam mancat aseara ) iubi nu se mai oprea...tot zicea "mai imi dai o felie...si mai una...da'mai mare te rog" ))))

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 12:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100