Tort cu mango si piersici

de papabundetot in Torturi, 1 Iul 2013 | 1529 vizualizari

 

Pentru ca tortul de afine a avut mare succes la ai mei si l-au papat imediat,am zis sa mai fac un tort dar de data asta cu ce aveam prin casa,pentru ca afara era…rupere de nori,asa ca am facut tortul asta cu mango si piersici si cu blat din pandispan pentru ca nici biscuiti nu am mai avut.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 2 buc mango
  • 5 piersici mici
  • 375 ml iaurt cu 0% grasimi
  • 400 ml frisca lichida
  • 7 foi de gelatina
  • 200 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mango si piersici:

Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma tare,separat in alt vas, galbenusurile le-am amestecat bine cu uleiul,apoi le-am adaugat peste spuma de albusuri.Am amestecat bine si apoi am adaugat pe rand,zaharul si faina amestecand pentru a se omogeniza. Aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o forma de tort cu fund detasabil dar o parte din aluat l-am amestecat cu cacao si am obtinut un blat in 2 culori.L-am lasat la copt cam 30 min pana cand a trecut testul cu scobitoarea,apoi l-am scos si l-am lasat sa se raceasca.


Crema: Am pus intr-o cratita 200 gr zahar si un strop de apa si le-am pus la foc,am amestecat si am lasat pana s-a topit zaharul si s-a format un sirop,apoi am adaugat fructele pe care in prealabil le-am taiat bucatele mici,le-am lasat sa fiarba 5 min si apoi le-am zdrobit cu blenderul.Am adaugat mai apoi iaurtul si gelatina si am mai lasat sa dea un clocot. Am dus si crema la racit si cand a ajuns la o temperatura buna am amestecat-o cu frisca batuta tare si apoi am pus-o peste blatul de tort. Am dat la frigider 2-3 ore,iar apoi am decorat cu frisca si cateva bombonele de ciocolata si un sirop de fructe de padure.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mango si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

roxana_simona 1

01.07.2013, 13:49

yam yam

papabundetot 1

01.07.2013, 14:12

rectific...a aratat...s-a cam mancat aseara ) iubi nu se mai oprea...tot zicea "mai imi dai o felie...si mai una...da'mai mare te rog" ))))

Rahela Velicu 1

27.12.2016, 12:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt,frisca si visine