Tort cu mere

de Adinacarla in Torturi, 27 Ian 2010 | 3899 vizualizari

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Mere se curata si se taie cubulete se adauga zahar + scortisoara (dupa gust) si se stropesc cu putina zeama de lamaie.

Se fierb 2 budinci de vanilie in 700 ml suc acidulat  lamaie si 4 linguri zahar. Cand sunt gata, se lasa 15 min. la racorit si-apoi se amesteca cu merele.

Se sfarma cu sucitoru biscuitii. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu biscuitii, astfel incat sa ramana un strat mai gros pe fundul tavii.

 Se pune compozitia de mere si se da la cuptor, la foc mic, aprox. 50 min.

Se bate un blat din 4 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 lingura cacao.

 Compozitia de blat se toarna peste merele de la cuptor si se mai da tava la cuptor pana se coace blatul. Cand e copt, se lasa minim 6 ore, pana se raceste.

cand e rece, se intoarce si se scoate tava

se orneaza cu frisca ...

TIPS-URI

1

de preferat sunt merele care au miezul mai moale;

2

in blat in loc de cacao se poate pune ness si scortisoara;

3

dupa ce blatul a fost copt l-am lasat in tava peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortul ingerilor